Fråga: Hur berättar du om din tro för dina barn?

Föräldraskap Barn och tro

Tre föräldrar delar med sig av sina egna erfarenheter av att dela med sig av tron till sina barn.

Samuel Rönnbrink, Ärla, pappa till fyra barn:

Vi har framför allt uppmuntrat till att ha en egen tro och visat på vår och hur den hjälper oss i vardagen. Vi önskar att barnen framför allt ska se vår tro uttryckt i handling. Att det vi säger till dem om vad vi tror också är det de ser i våra liv. Det inbegriper synen på pengar, tid och relationer. Vi försöker också fråga våra barn vad de tror och vilka funderingar de själva möter eller har och sedan prata tro utifrån det.

Lisa Hofverberg, Sollentuna, mamma till tre barn:

Jag brukar säga till mina barn att jag tror att Gud samtidigt som han har skapat himmel, jord och allt vill vara vår närmaste vän. Jesus visar hur Gud är, hur mycket han älskar alla människor. Det häftiga är att Jesus vill ha en personlig relation till var och en av oss och den är unik och vi behöver inte jämföra oss med någon annan. Sedan tror jag att bön är att vi får komma ihåg att Gud är med oss hela tiden, vi kan prata med Jesus, lyssna eller bara vara tysta.

Kalle Spetz, Skillinge, pappa till två barn:

Jag berättar gärna för mina barn om spännande sammanträffanden och om händelser med olika personer där Gud leder mitt i det enkla vardagliga. Sedan tänker jag att jag också berättar om tro genom mitt sätt att leva livet i vardagen och i familjen. Vi försöker fånga upp trådar, frågor och funderingar hos barnen själva och lyssna på var de befinner sig. Jag är angelägen om att förmedla en kärleksfull gudsrelation att ha sin identitet i. En utmaning är att vara följsam och ha respekt för barnens integritet och ibland har jag upplevet att jag ska ta ett steg tillbaka.

Läs mer: Barn behöver få höra om Gud i nutid

Kommentera

Logga in eller registrera dig för att delta i diskussionen
ANNONS