Vem ska du fira? Alla hjärtans dag behöver inte bara handla om att visa uppskattning för en kärlekspartner. Bara du bestämmer vem som behöver lite extra av dig imorgon. Visa
Så kan du fira ALLA hjärtan i morgon Visa

Så kan du fira ALLA hjärtan i morgon

Vänner och relationer Hitta kärleken

I morgon är det Alla hjärtans dag och vi på Fixa kärleken vill uppmuntra dig att fira. Du måste inte ha en partner för att ge av din kärlek. Även vänner, barn och föräldrar kan behöva en dos av din tid och ditt engagemang.

Hur ser en riktigt bra Alla Hjärtans dag- dejt ut?

Hanna Möllås, parterapeut och sexolog på Dagens relationssajt värjer sig först lite för frågan.

– Jag tycker vi ska börja med att vidga begreppet Alla hjärtans dag. Låt oss verkligen göra det till Alla hjärtans dag. Bara du vet vem av alla som finns i ditt hjärta som behöver lite extra kärlek just nu.

Kanske, menar Hanna, är det din tonåring som behöver en midddag på tu man hand med mamma. Kanske finns det en förälder som du inte besökt på länge. Kanske ska du göra något roligt med en kompis.

– Eller kanske behöver du faktiskt ta hand om dig själv genom att unna dig något? Våga göra det då! Alla hjärtans dag är till för oss. Inte för att vi ska mata marknaden genom att köpa massor av geléhjärtan!

Men visst, medger Hanna, lever man i en parrelation och har lite svårt att få till det där med egna dejter, så kan Alla hjärtans dag vara en bra påminnelse om att vi behöver ge vår partner det lilla extra ibland.

– En sak jag verkligen förstått under mina år av samtal med olika par är hur mycket vi uppskattar när den andre överraskar oss. När man inser att den andre lagt tid och energi på att hitta på något som just jag gillar känner man sig så sedd och speciell.

Läs mer: Detta är det finaste min partner gjort för mig

Även par som just nu går igenom en kris och inte alls har så stor lust för romantik, kan faktiskt fira Alla hjärtans dag. Med lite beslutsamhet och kämparvilja kan man göra den fjortonde februari till en dag när man tar en paus från det som har blivit ett dåligt mönster.

– Jag minns ett par som bara tjafsade och anklagade varandra. De bokade in en middag där de bestämde att var och en skulle få prata i 30 minuter medan den andre bara lyssnade. 30 minuter är ganska lång tid. Den där middagen gjorde verkligen skillnad för just det paret.

Läs mer: Tio kreativa sätt att fira Alla hjärtans dag

Kommentera

Logga in eller registrera dig för att delta i diskussionen
ANNONS