Låt uppmuntran gå från tanke till ord

Blogg Må bra Vardagsliv

Malina Abrahamsson ger dig fem utmaningar som kan ge din medmänniska den lilla extra skjuts den behöver.

Jag hade aldrig vågat satsa på journalistiken om det inte vore för några ord av uppmuntran, precis i rätt tid. Några enkla rader i ett mejl från en skribent jag beundrar gjorde att jag tänkte: Jag kanske ska söka jobb som journalist ändå?

Och nu arbetar jag på Dagen sedan 1,5 år tillbaka. Har aldrig haft ett bättre jobb.

Den här erfarenheten har gjort mig så tacksam och fått mig att själv vilja uppmuntra oftare. Därför har jag listat fem saker jag vill bli bättre på att göra:

  1. När jag tänker något positivt om en annan människa vill jag inte låta det stanna vid en tanke, utan säga det direkt. Det kan vara en komplimang för ett klädesplagg eller en nyklippt frisyr, men jag vill också öva mig i att bekräfta människor för deras personlighet eller karaktärsdrag.
  2. När jag läser en bra artikel i en tidning vill jag mejla skribenten och berätta varför jag tyckte den var bra.
  3. När jag pratar gott om en annan människa tillsammans med andra vill jag höra av mig till den personen efteråt och berätta vad vi sa.
  4. När någon fyller år vill jag inte bara skriva ”grattis” utan passa på att skriva vad jag uppskattar med just den människan.
  5. När jag tänker på en person vill jag vara snabb att skicka ett sms. Kan räcka med att skriva ”tänkte på dig och blev glad”.

I allt detta tror jag också att Gud kan leda oss. Han kan ge oss ingivelser och påminna oss om personer som kanske behöver en extra uppmuntran just idag. Vem ska du sms:a när du läst klart den här bloggposten?

Läs mer: Behåll mobilen i fickan vid middagsbordet

Kommentera

Logga in eller registrera dig för att delta i diskussionen
ANNONS