Crosstrainer säljes! Inte.

Blogg

Kärleken är tålmodig och god, läste någon ur bibeln när vi gifte oss för sjutton år sen. Men ingen läste något om hur mycket tålamod man måste ha med varandras saker. Måste jag till exempel älska den där svarta crosstraniern som just nu står inklämd under vår trapp? Det är en utmaning tycker jag.

För det första är den ful. Den passar inte in någonstans i vårt hus. Dessutom är det ingen som använder den. Varje gång jag går förbi den tänker jag:

”Vad var det jag sa?”

Min man tyckte det var en bra idé för regniga eller snöslaskiga kvällar när vi inte ville ge oss ut och springa. Jag protesterade och sa att man hellre trotsar regn och rusk än står och pumpar på en och samma fläck. Men ändå. Han ville så gärna ha den. Han fick mig att tro att den skulle få oss att träna mer. Så blev det alltså inte.

Det enda som det där schabraket får mig att träna är mitt tålamod. Precis som skåpet, som just nu står i vårt vardagsrum, förmodligen tvingar min man att träna sitt tålamod.

Det är ett gammalt skåp som jag sa ja till att ärva, utan att först fråga min man. Jag brukar inte göra så, det bara blev den här gången. Trots att jag vet att han inte är så förtjust i gamla saker.

Jag håller själv med om att skåpet står lite fel. Det borde stå i ett annat rum. Eller kanske på landet, där skulle det passa bättre. Fast skåpet är tungt. Nästan orubbligt.

Precis som kärleken. Den som är tålmodig och god. Allt tror den, allt hoppas den och allt uthärdar den. Jorå. Faktiskt.

Jag sätter inte ut crosstrainern på blocket idag heller. Inte så länge mitt skåp står där det står. Puss.

Kommentera

Logga in eller registrera dig för att delta i diskussionen
ANNONS