Måste man vara sexig också?

Blogg Må bra

Jag kände mig sjukt osexig. Eller okej då, i alla fall inte så snygg. Och inte så fokuserad på att vara snygg heller för den delen. Jag stod i liftkön och torkade blöt snö från skidglasögonen och snor från näsan. Mascaran jag hade satte på mig i morse hade flutit ut över kinderna för länge sedan. Jag hade jackfickorna fullproppade med bredda mackor och kokta ägg, som jag och barnen skulle äta till lunch. Kläderna var så fullpackade att jag såg ut som en fyrkant. Men vad gör det? Livet i skidbacken handlar om att ha kul och röra på sig. Att vara utomhus och känna sig frisk och sportig. Det räcker. Eller?   

När vi närmade oss lift-spärren fastnade min blick på TV-monitorn som rullade ovanför oss i kön. Den visade en reklamfilm för skidkläder.  En ung tjej med perfekt hår och supersnygga läppar sladdade in i bilden. Hon fällde upp sina skidglasögon i pannan, slängde med håret och putade med munnen mot kameran. Blicken var förförisk och hon såg ut att tänka på något helt annat än skidåkning.

Hon kom så oväntat liksom. En alpin sexbomb i vår sportiga, härliga dag. Som om någon plötsligt försökte säga att det inte alls räcker att ha roligt i skidbacken. Utan att man måste vara sexig också. I alla fall om man är tjej. Det kändes unket. Som en rest av något jag inte längre går på. Och som tur är gör inte min tonårsdotter det heller. Hon är smartare än så. Hon stirrade också på den där filmen. När den var var slut vände hon sig mot mig med uppspärrad blick. Och så brast vi ut ett gemensamt gapskratt:
– Fyyy va töntigt, tjöt min tonårsdotter.

Sedan tänkte jag inte mer på det, för nu kom liften. Snön yrde emot oss. Livet var härligt och skidåkning är roligt. Vem orkar vara en sexbomb då?

Kommentera

Logga in eller registrera dig för att delta i diskussionen
ANNONS