Nöj dig inte med blommor!

Blogg Parrelationen Kommunikation

”Jag har aldrig fått blommor av en kille. Om jag fick det, då skulle jag gifta mig”.

Precis så säger hon, den unga tjejen på cafébordet bredvid.Jag är där för att jobba, men tjugoåringen i sin blonderade page och glatt rosa, stickade tröja stjäl hela min uppmärksamhet. Och mitt hjärta. Plötsligt vill jag ingenting hellre än att hon ska få blommor. Jag vill ställa mig upp på min stol och gasta:

”Hallå killar, här sitter världens gulligaste tjej och hon har aldrig fått blommor! Den som hinner först får hennes hand!”

Sedan börjar jag föreställa mig strömmen av trånande ungkarlar som kanske skulle dyka upp om jag gjorde så. Och tänk om hon verkligen menade allvar med att hon skulle ge sitt hjärta direkt. Till första bästa. För ett knippe tulpaner. Nu ville jag plötsligt ruska om henne och varna.

”Nej, du får inte. Nöj dig inte med blommor!”

Jag säger ingenting till tjejen vid cafébordet bredvid, istället bestämmer jag mig för att gå hem och prata med mina barn. Med min son som snart är tretton.

”Köp blommor! Ofta. Och till många”, ska jag säga till honom. För om tjejerna runt omkring honom får blommor lite då och då, kanske de blir mindre svältfödda. Då riskerar de inte att tappa huvudet för lite bekräftelse.

Sedan ska jag prata med min dotter som snart är femton.

”Köp blommor! Ofta. Och till många, ska jag säga till henne också.” För varför ska hon behöva sitta på ett café och vänta, här i världens mest jämställda land? Då tycker jag det är bättre att hon övar sig i hur det faktiskt är i verkligheten. För kärlek är inte bara något som händer. Det är något man gör. Båda två. Först för att träffas och för att sedan hålla ihop.

Och när man väl funnit kärleken kostar den så mycket mer än vad en bunt tulpaner gör. Den kräver att man investerar sitt liv i varandra. Att man vill och vågar. Inte bara för att den andre är söt eller för att det snart är Alla hjärtans dag. Utan för att man vill leva tillsammans på riktigt. Så tänker i alla fall jag.

Fast vänta nu. En sak är viktig. Om min man läser det här så gillar jag fortfarande tulpaner. Helst vill jag ha lila. Röda går också bra.

Kommentera

Logga in eller registrera dig för att delta i diskussionen
ANNONS