Så säger Herren om Beach 2019

Blogg Må bra Psykisk hälsa

Malin Aronsson ställs inför ett korvdilemma. Vilken röst ska hon lyssna på?

Det är varmt. Stockholm är ett kaos av vita mössor och musikdunkande lastbilar. Själv irrar jag runt i centrum i jakten på en studentpresent till mitt fina syskonbarn som springer ut i dag. Jag hittar inget jag vill ha och utanför Åhléns blir jag ståendes i någon slags koma och stirrar rätt ut i luften. Då får jag syn på korvmojjen och kommer på vad som fattas mig. En korv. Jag har ju glömt äta.

En french hot dog, det ska jag ha. Med stark senap och
dressing. Fast just när jag ska gå mot kiosken hörs en sträng röst inom mig.

– App app app, korv med bröd är inte nyttigt. Tänk på Beach 2019, ropar den.

Det är mitt inre, ganska sura hälsofreak som vaknat. För
några år sedan lyssnade jag ganska mycket på henne. Jag tråcklade med
kolhydrater och bytte ut pasta mot bönor. Sedan tröttnade jag och sa åt henne
att hålla tyst. Det är så mycket skönare att äta som vanligt. Och godare.
Hälsofreaket gav upp och höll tyst. Ända tills häromdagen när jag tog ned
sommarkläderna från vinden. Jag provade och upptäckte att dragkedjan till
favoritklänningen inte längre gick att stänga. Och att bikinin satt för tight.
Det gick inte att förneka faktum. Jag har gått upp några kilon.

Egentligen gör det ju inget, för jag har fortfarande inga
problem med vikten. Det är bara det att årets halvnaken-chock närmar sig. VM i
uppvisning, Beach 2019. Mitt inre häslofreak älskar att spela på det. Så nu
står jag här utanför Åhléns och överlägger med mig själv. Är det värt att
skippa korven för att slippa lite daller?

– Ja, det är värt allt, ropar hälsofreaket.

– Köp korven, gastar min hungriga mage.

Sedan kommer jag av någon välsignad anledning att tänka på målaren Anders Zorn. Och hans fantastiska bilder av kurviga kvinnor som badar. Kanske är det så jag kommer att göra entré på Beach 2019? Det gör mig glad. Zorns kvinnor ser ut som kvinnor som badar, inte för att visa upp sig utan för att de älskar att bada. Precis som jag. Jag älskar också att bada. Dessutom älskar jag mitt syskonbarn, hon som tar studenten i dag. Om jag ska kunna köpa en bra present till henne behöver jag en korv, och det nu.

Tre minuter senare har jag den i min hand.

– App app, app, ät inte, gastar hälsofreaket för full hals.

Och nu kommer jag på vem hon påminner om. Hon låter ju som
fariséerna som ville stoppa lärjungarna från att äta på sabbaten. Jag undrar
just vad Jesu skulle ha sagt till  mitt
hälsofreak.

– Tyst nu! Beach 2019 är till för människan, och inte
tvärtom.

Eller?

Förresten. Det är gott med korv.

Kommentera

Logga in eller registrera dig för att delta i diskussionen
ANNONS