Jonathan och Rebecka Berge Foto: Privat Visa
Johan och Anna Grundin Foto: Privat Visa
Ann och Jakob Harknäs Foto: Privat Visa

Vi frågar par: Vad ska ni göra när barnen flyttar hemifrån?

Släkt och vänner Parrelationen

Vi frågar tre kristna par om den stora Flytten, när många föräldrar tycker det blir tyst och tråkigt hemma och i relationen.

Jonathan och Rebecka Berge

– Den ena av oss hade först somnat när vi skulle svara på den här frågan, så vi hoppas att vi får mer vaken och pigg tid tillsammans när barnen blir större och flyttat hemifrån! Sanningen att säga har vi nog inte funderat så mycket på detta än.

– Det känns ju rätt långt borta, men om man ska landa i några saker så tänker vi oss lite mer spontanresor, såväl tillsammans som på egen hand. Förhoppningsvis finns det ännu mer tid till vårt kyrkliga engagemang. Vi kommer nog också träna en hel del tillsammans. Sedan kan man ju emellanåt längta efter att bara sitta i lugn och ro och läsa en bok. Sådant man just nu bara kan göra sena kvällar när barnen somnat.

Johan och Anna Grundin

– Vi har läst att genomsnittsåldern på när barn i svenska storstäder flyttar ut är tjugoåtta år, så vi har ju rimligen några år på oss att fundera. Annars trivs vi bra i just denna fas av livet. Förhoppningsvis väntar några spännande projekt längre fram.

– Vi drömmer oss bort i solresor för sextio-plussare och tänker att vi tar upp surfing, köper var sin motorcykel för att kunna åka på härliga roadtrips, samt flyttar in i antingen lägenheten i stan eller huset på landet. Säkert fortsätter vi vårt engagemang i församlingen, kanske kompletterar vi det med någon annan typ av frivilligarbete. Vi bor såklart gärna nära barnen för att fortsätta pyssla om dem, och med tiden bli ompysslade själva.

Ann och Jakob Harknäs

– Det vi kan längta efter ibland är lite mer lugn och ro, och tid till att hinna avsluta våra meningar. Annars så längtar vi inte alls efter att barnen ska flytta ut, men när de gör det vi vill hinna syssla mer med vår trädgård som vi inte hinner riktigt med nu. Vi skulle även vilja hjälpa till mer i kyrkan, vilket vi tror kan bli lite enklare då.

– Det ska även bli skönt att få lite mer tid på tu man hand. Men annars vill vi nog uppleva det mesta med barnen och förhoppningsvis även ha en tät kontakt med barnen även när de har flyttat ut. Vi har inga högt flygande planer just för tiden när vi blir själva igen, vi tänker nog inte riktigt så.

Läs också: Barnen har flyttat – det har blivit så tomt

Kommentera

Logga in eller registrera dig för att delta i diskussionen
ANNONS