Så blir ditt barn till en hjälte Visa

Psykologen: Gud har inga favoriter och inget B-lag!

Må bra Psykisk hälsa Livet med Gud

Ibland har jag tyckt att jag inte passat in i vissa kristna sammanhang.

För en tid sedan skrev Malin Aronsson i en krönika i Dagen att hon ibland tyckte att hon platsade bäst på avbytarbänken i Guds B-lag. Kanske har du också känt så, när du jämfört dig med kristna som har starkare tro, läser Bibeln och ber mer än du gör och ser Guds ledning när du tror det är slumpen.

Då kanske du precis som jag kan bli uppmuntrad och våga tro att du också kan bli använd när du ser hur Gud ofta använder vanliga människor. Personer som tvivlar, har svag karaktär och har misslyckats på olika områden i livet.

Tvivlar du på att Gud kan använda dig på grund av dina svagheter? Tänk då på Mose. Han hade stora talsvårigheter och svårt att behärska sitt hetsiga humör. Med Guds hjälp blev han en av historiens skickligaste och mest framgångsrika ledare.

Tycker du att livet är tungt och ibland meningslöst? Bär du på mörka tankar? Gud kan använda dig precis som han använde profeten Elia. Han var också deprimerad, saknade livslust och ville bara dö.

Har du varit otrogen, svikit och bedragit din partner eller sitter fast i ett porrmissbruk? Det behöver inte vara kört. Kvinnan som Jesus mötte vid brunnen i Sykar hade haft sex med många olika män. Efter mötet med Jesus fick hon hjälpa många människor till en personlig tro.

Vågar du inte alltid stå upp för att du är kristen? Välkommen i gänget. Lärjungen Petrus led av samma åkomma. Han skröt och skrävlade men fegade ut när en flicka undrade om han inte var en av Jesu lärjungar. Han som var så feg blev ledare för den första kristna församlingen.

Kanske har din girighet gjort att du lurat både människor och skattemyndigheten på pengar. Då sitter du i samma båt som tullindrivaren Sackaois. Han blev sedan­ en stor filantrop och gav bort en stor del av sin förmögenhet.

Jag har aldrig tvivlat på att Gud finns. Men ibland har jag tyckt jag att Gud verkar vara både döv och stum. Då tänker jag på Tomas. Trots att alla lärjungarna påstod att Jesus var uppstånden kunde han inte tro det. Då kom Jesus tillbaka. Men inte för att anklaga honom utan för att skingra hans tvivel.

Ibland har jag tyckt att jag inte passat in i vissa kristna sammanhang. Då har jag tänkt på det Paulus skriver att om att varje del i Kristi kropp behövs just för att den är annorlunda och speciell och inte som alla andra delar.

Gud har inte ett B-lag utan bara ett A-lag. Ingen behöver alltid sitta sysslolös på avbytarbänken. Jag tror Gud i sitt team använder sig mer av många vanliga enkla människor än av en liten, specialutrustad andlig insatsstyrka. Därför kan du också göra skillnad och betyda mer än du tror för fler än du anar. Så nu kör vi både du och jag.

Kommentera

Logga in eller registrera dig för att delta i diskussionen
ANNONS