Foto: Privat Visa

Så blir din sommar mer "wow"!

Blogg Släkt och vänner

Nu ska ni få höra något underbart: Jag har en båt. Jo, det är sant. Sedan förra sommaren äger vår familj en båt och vi älskar det. Varje gång det är fint väder vill vi dit. Och varje gång jag kastar loss vill jag ropa.

– Wow! Jiiiha!

Jag vet, det är lite töntigt.

På sjön ska man ju vara tyst och cool. Hoppa i land och slå en råbandsknop som om det var en självklarhet att ha en båt. Men jag vill inte dit. Vill inte bli sån. Jag vill inte vänja mig vid det goda. Jag vill uppskatta. Och häromdagen kom jag på ett knep för att säkra upp att man fortsätter känna ”wow” även när nyhetens behag börjar lägga sig. Man tar med sig en sådan som lille B. Som kan hjälpa en att se hur fantastiskt allting är.

Lille B och hans familj har bara varit i Sverige i några år. Så de har inte hunnit upptäcka alla underbara saker. Den svenska skärgården till exempel. Eller båtlivet. Lille B hade tills alldeles nyligen aldrig åkt båt. Men så häromdagen hängde han med ut. Och allt var nytt. Den stora, tjocka känslan när han fick på sig en flytväst. Pirret i hans mage när vi gasade på lite, och glädjechocken när Östersjöns vatten skvätte hela vägen upp i våra ansikten. Lille B tjöt av glädje och jag tänkte

– Wow! Dubbelwow!

Både för min skull, och för hans.

Så. Här är mitt tips till dig som verkligen vill njuta av allt du har. Som vill uppleva den svenska sommaren i kubik: Ta med dig någon ny ut!
Man behöver inte ha en båt. Du kanske vet ett mysigt ställe att grilla på? Eller en sjö där det är varmt nog för att ta sitt första, svenska dopp? Det blir oftast inte jobbigare att ta med sig någon. Det blir roligare. Dubbelwow.

Kommentera

Logga in eller registrera dig för att delta i diskussionen
ANNONS