60 sekunder kan rädda ditt äktenskap

Må bra

Maria Sundblom Lindberg ger handfasta råd

Prästen, psykoterapeuten och publicisten Maria Sundblom Lindberg möter ofta par som lever tillsammans men ändå parallellt. I Hufvudstadsbladet skriver hon om hur 60 sekunder kan råda bot på det.

I sin text konstaterar Maria Sundblom Lindberg att vi lever i en märklig tid där vi skickar bilar till rymden, men där vi tappat bort parrelationen. Paren som sätter sig i hennes terapisoffa har ”sett varenda en serie på Netflix och poddar om ouppklarade mord och kletiga morsaliv snurrar ständigt på i trötta öron. De har PT och pulsklocka, men de har aldrig någon tid tillsammans.”

Lösningen på detta är inte revolutionerande, men exemplarisk i sin enkelhet. Och det behöver inte ta så lång tid, skriver Sundblom Lindberg.

”På 60 sekunder kan man nämligen visa otroligt mycket kärlek och för dig med dålig fantasi så bjussar jag på min lista: Häll upp två kaffe, rita tandkrämshjärtan på spegeln, ge morgontidningen, gör en fin smörgås, pussas mjukt i 60 sekunder, skicka en rolig emoji mitt på dagen, tänd ljus, plocka skitiga sockor från golvet, fråga om jobbet, svälj svidiga kommentarer, bädda ner din älskling efter maten och rör varandra så fort det går.”

Läs mer: Separera inte – ni kan hitta tillbaka till varandra.

Kommentera

Logga in eller registrera dig för att delta i diskussionen
ANNONS