Du och ditt liv kan förändra världen Visa

Dogge Doggelito: Gud ger svar under natten

Må bra Livet med Gud Vardagsliv

Så fort jag öppnar mig för Guds trygga famn märker jag skillnad.

Himmelriket finns inom oss står det i Bibeln. Därför tror jag att vår själ vilar hos Gud under natten. Natten är vår chans att ladda batterierna. Och om vi vill kan vi göra det tillsammans med Gud.

Jag har många gånger somnat med ett bekymmer eller en fråga i huvudet, men när jag vaknar så har jag svaret. Det kan vara enkla saker som att jag inte vet var jag har lagt mina bilnycklar, eller det kan handla om viktiga val i livet. När jag lägger mig känner jag mig förvirrad eller kluven, med när jag vaknar vet jag exakt var nycklarna är, eller vilka val jag ska göra. Då ler jag och tänker att Gud har viskat alla svaren i mitt öra medan jag sov i hans paradis.

Förra året när jag var i Brasilien, läste jag ett citat av poeten Paiva Netto: ”Varje dag är en dag för att förnya ditt öde”. Dessa ord har jag tagit med mig hem, för jag kan verkligen känna att det är så.

Om vi väljer att gå med Gud, kan vi använda natten till att komma hem till honom för att hämta kraft och få vägledning. Då kan varje ny morgon bli en möjlighet att förnya vårt öde. Det vill säga om du är öppen för tanken att du är en själ som hör ihop med Gud och att Gud vill vägleda dig, så kan han göra det.

Utan hans vägledning har vi som människor lätt att fortsätta i samma fotspår som vi gick i i går. Vi fortsätter bära på samma frågor i veckor, månader och ibland till och med år. Det skapar frustration och en känsla av ensamhet.

Så har det varit för mig under tider när jag avlägsnat mig från Gud. Jag har vandrat vilsen, arg och ledsen. Men så fort jag öppnar mig för Guds trygga famn märker jag en skillnad. Jag sommar tryggt med en varm känsla av tanken på att själen vilar hemma hos Gud. Och när jag vaknar lyssnar jag in Guds svar och råd som förbättrar min vardag.

De dagar jag väljer att leva i harmoni med Guds vilja, förstår jag Jesus ord om himmelriket på jorden. Den dag då vi alla människor på jorden litar på Guds kärlek och lyssnar på Guds vägledning kommer det att bli så. Till dess så är det var och ens möjlighet att börja med att släppa in Gud i våra egna liv.

Så kom igen, prova! När du går och lägger dig i kväll, skriv upp alla dina frågor som du har till Gud. Föreställ dig sedan att du under natten kommer att ligga i den skönaste säng du någonsin legat i, omringad av änglar. När du tittar upp mot stjärnhimlen kan du se Guds varma ljus som går rakt in i ditt hjärta.

Kanske kan du när du vaknar titta på frågorna som du skrev kvällen innan och intuitivt veta svaret. Då är det dags att tacka. Tacka Gud för att han med sin oändliga kärlek viskat svaret i ditt öra.

Kommentera

Logga in eller registrera dig för att delta i diskussionen
ANNONS