Du och ditt liv kan förändra världen Visa

Dogge Doggelito: Du och ditt liv kan förändra världen

Livet med Gud Vardagsliv

Du kan ha hjälpt andra människor utan att ens vetat om det.

Vad är en människa? En minimal prick i Universum? Ett irrbloss i natten? En stjärna som faller? Nej, en människa är så mycket mer. Vi lämnar oändliga spår och kan skapa ett värdefullt liv.

Vad vi gör med våra liv har betydelse. Vi är inte meningslösa. Ett enda litet ord från någon kan hjälpa eller stjälpa en annan människa. Vi kan välja att leva i kärlek. Någon eller något har bestämt att vi skall finnas till och det finns en anledning till att vi existerar. Det finns en mening med just ditt liv. Varje sekund föds barn till världen, och varje litet barn är ett under. Det finns en djup mening och en anledning till att varje människa som finns, finns till.

Gospel är ju det glada budskapet och det glada budskapet är att du är här! Det är särskilt NU som du behövs! Vi behöver dig för att rädda jorden. Varenda en av oss behövs.

Det finns tecken i tiden som säger att vi ska församlas och tillsammans laga Guds skapelse. Den har gått sönder på grund av alla dåliga beslut och handlingar som utförts på jorden. Men det är i sprickorna som ljuset kommer in, sjunger Leonard Cohen. Inom judendomen menar man att skapelsen pågår hela tiden och att vi människor kan hjälpa till i den. I rabbinska skrifter använder man sig av begreppet Tikun Olam. Det är en hebreisk fras och betyder ”laga världen”. Alla kan vi vara Guds små medhjälpare, för vad vi gör betyder faktiskt något. Det du säger kan göra att någon inte känner sig ensam. Förhindra att någon tar sitt liv. Det finns massor av uppdrag i livet och det är inte likgiltigt vad vi gör.

Du är viktig i världen. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Gud kallar dig, och just dig att resa dig och gå i Kristi spår och efterföljd. Gud kallade Maria till sitt uppdrag och Jesus går vägen för vår skull. Livet är vår pilgrimsresa. Gud behöver dig och hans röst talar till dig för det finns en plan med ditt liv. Kristus knackar på din dörr. Vägen för dig heter kärlek.

Kristus kom till jorden för att visa oss kärleksbudet. Alla de andra buden är ingenting utan kärlek. Du kan ha hjälpt andra människor utan att ens vetat om det. Det som är lite för dig kan vara mycket för någon annan. Se bara på musiken; en strof, en slinga kan ge hopp och kraft. Musiken är beviset för att Gud finns och att du finns är ett mirakel, ett under på jorden!

Från tidernas begynnelse och till dess slut har det inte funnits någon som du och kommer heller inte att finnas. Människokroppen är ett mirakel. Ett tydligt bevis för en översinnlig intelligens. Den som är du, är ämnad för något stort: Du är utvald för att sprida kärlek i världen

Kommentera

Logga in eller registrera dig för att delta i diskussionen
ANNONS