Du och ditt liv kan förändra världen Visa

Dogge Doggelito: Låt rebellerna vakna!

Må bra Vardagsliv

Ta tag i dina drömmar. De är värda att göra till verklighet.

Sommaren är här med sol och värme. Dagarna är långa men jag hade velat att de var ännu längre. Igår ropade jag på barnen att de skulle komma in och sova. Jag fick hålla på i en hel timme, för de vägrade. De hade så mycket som de ville hinna innan solen gick ner.

Jag ville inte heller att dagen skulle ta slut. Huvudet var fylld av texter, beats och nya projekt som vill poppa ut ur mitt huvud, ner på min dator och sen ut i världen. Visst har jag idéer året om, men under sommaren fylls jag av ett hav av kreativitet. Jag måste få ut det, annars skulle jag nog bli tokig.

Det är svårt att vara en sträng pappa, när man egentligen känner likadant som sina barn. Var tionde minut igår kväll, försökte jag med min strängaste papparöst att ropa in dem. Fast när de bara sa nej log jag inombords. Deras trots påminde mig om mitt eget trots i den åldern. Speciellt under sommarkvällarna när min mamma ropade från femte våningen att det var dags att komma in.

Till skillnad från mina kompisar var min mammas rop ett fint minne. Resten av mina kompisar fick höra svordomar och förolämpningar från sina föräldrar, utropat så att hela gården kunde få sig ett gott skratt. Och ändå. Trots mammas kärleksfulla röst fanns det kvällar då jag kom hem långt efter att solen gått ner.

Igår blev jag påmind om det jag älskar med sommaren nämligen att den tar fram rebellen i oss alla. Det är som om den fria viljan växer sig stark av solens strålar. Kan det vara all överskott av D-vitamin?

Jag märker det även på mina vänner. En del av dem har ägnat flera månader åt att tjata om projekt de vill ta tag i. Nu plötsligt händer det. En del av dem har pratat om att våga ta ett nytt och djärvt steg i livet. Nu plötsligt vågar de.

Svensken är en produktiv arbetsmyra hela året. Ibland jobbar vi överdrivet mycket och därför går många in i väggen. Men när sommaren gör entré händer något. Vi slappnar vi av. Solen lyser och gräset doftar och vi vaknar upp och kommer ihåg att det finns mer än bara måsten. Den blomstertid nu kommer-rebellen vaknar i dig.

Använd den nya energi som årstiden och Gud ger, till att ta tag i dina drömmar. De är värda att göras till verklighet. Med en rejäl dos D-vitamin i kroppen är det lättare att våga tro. Och glöm aldrig att Gud är med, även sen, när det blir mörkare igen.

Innan jag tar sommarlov vill jag spela en gammal låt för er. Lyssna ni? Nu spelar jag den, på högsta volym ”Blend dom” med Latin Kings: ”Alla shunos som sover dags för er att VAKNA!”

Kommentera

Logga in eller registrera dig för att delta i diskussionen
ANNONS