Jakob och Caroline Lindblad. Visa
Nina och Peppe Eriksson. Visa
Frida och Samuel Rönnbrink Visa

Hur gör man för att lita på varandra?

Parrelationen Otrohet

Vi frågar tre par om att lita på varandra: Hur gör ni för att skapa tillit?

Jakob och Caroline Lindblad

– När det gäller tillit tror vi att man behöver hitta rätt frå början. Det är en känsla man har, att man litar på varandra. Det är viktigt att ha förtroende för varandra, att visa förståelse, berätta och lyssna. För oss har öppenheten mellan varandra vuxit fram dag för dag. Efter några år finns det inte så många hemligheter. Vi har aldrig behövt ha någon strategi mot svartsjuka, för det har aldrig varit något problem för oss. Kanske är det en indikation på hur förhållandet fungerar och hur trygg man känner sig i förhållandet. Att ha total tillit till varandra är något av det absolut viktigaste i en relation.

Nina och Peppe Eriksson

– Vi hade en brokig start kan man säga, men när vi tillsammans gjorde vår resa mot nykterhet krävdes fullständig tillit till varandra. Att låta alla sår läka, bli till ärr och blekna var ett måste. I dag lever vi i en relation där vi låter den andre leva så som den är skapad till att vara. Vårt äktenskap är heligt och vi vägrar smutsa ned det med svartsjuka. Vi står över det. Vi har inga hemligheter för varandra som skulle kunna rasera vårt äktenskap. Vi valde varandra, det har vi aldrig glömt och det betyder allt.

Frida och Samuel Rönnbrink

– Vi tror att tilliten växer när man vågar vara öppen och sårbar med varandra. Den jag delar livet med bör vara den som vet mest om mig. Det finns en fara i att ha hemligheter med andra än med sin livskamrat. Vi båda har yrken med tystnadsplikt, vilket gör att vi inte kan dela sådant, men alla personliga saker delar vi. Ingen av oss upplever sig som svartsjuk. Skulle det vara så behöver man våga berätta hur man känner, så att det inte blir något som förstör tilliten i relationen.

Kommentera

Logga in eller registrera dig för att delta i diskussionen
ANNONS