Marit och Micke Håkansson. Foto: Privat Visa
Stefan och Lillemor Claar. Foto: Privat Visa
Hur stor roll spelade utseendet när ni möttes? Foto: Privat Visa

Hur stor roll spelade utseendet när ni möttes? - tre par svarar

Singelliv

”Han har glada ögon, men mest gillar jag att han har ett lugn i sitt liv”, säger Marit Håkansson om sin man Mikael.

Marit och Mikael Håkansson, Karlskoga

Marit: Vi möttes sommaren 2003. Då hade vi båda varsitt långt äktenskap bakom oss och hade blivit ensamma efter skilsmässa. När jag bjöd hem Micke på fika efter ett tältmöte tänkte jag inte så mycket på utseendet. För mig var det viktigaste att han var en gudsman. Jag hade sett Micke där han jobbade på Ria. Han har glada ögon, men mest gillar jag att han har ett lugn i sitt liv. Han brusar inte upp. Jag gillar när Micke är nyrakad, men det är även fint med lite stubb. Jag trivs inte med min stora mage, men varje gång jag påpekar det säger Micke att det är lugnt och att han älskar mig ändå.

Micke: Redan från början beundrade jag Marits långa, ljusa hår. Idag beundrar jag förutom det långa håret Marits solida gudstro. När jag tvivlar på något är hon lugn och förvissad om att det ordnar sig. Vi är båda överrens om att utseendet inte är så viktigt. Kan man prata med sin partner om allt så spelar det yttre ingen stor roll.

Stefan och Lillemor Claar, Norrköping

Stefan: När jag var liten grabb sa tandläkaren irriterat till mig, när jag gång på gång vägrade att ha tandställning, du kommer inte att få några flickor om du ser ut så där Stefan. Svaret blev; Det ska jag ha i alla fall. Så blev det. Ingen tandställning, sneda utstående tänder, men flickvän. I Hudiksvall på 70-talet var det en strålande ekumenik mellan Filadelfia-kyrkan och Baptistkyrkan. Mest killar i Filadelfia och tvärtom i Baptistkyrkan. När jag såg Lillemor första gången spelade jag trumma i en kör i baptistkyrkan och mitt intresse fångades av en tjej med stort, långt, lockigt hår som var söt och hade en härlig utstrålning och sjöng med en väldig karisma.

Lillemor: Jag upplevde Stefans värme, charm och utstrålning som gjorde mig påtagligt intresserad. Det mest avgörande att vi blev ihop var nog våra personligheter och inte det yttre. När man åldras tillsammans är det intressant hur vi ser på varandra. När vi möter andra människor med lång tidsrymd mellan gångerna kan vi uppleva att de har förändrats, men vi upplever det inte på samma sätt när vi ser varandra. Vi är vackra för varandra. Det händer fortfarande att jag ibland kan uppleva ett pirr i magen när jag ser Stefan.

Marie och Anders Johansson, Göteborg

Marie: Innan jag mötte Anders hade jag en återkommande bön. Mannen jag gifter mig med skulle ha vackra ögon. Sedan mötte jag Anders och hans ögon kan jag drunkna i. Att få titta in i hans helt ljuvligt vackra ögon, att få möta en blick som utstrålar värme och ärlighet betyder otroligt mycket för mig.

Anders: Marie var enormt vacker första gången vi möttes, men jag var inte mogen för en relation då. När vi så småningom bestämde oss för att bli tillsammans upplevde vi en fantastisk känsla av lugn som betydde väldigt mycket för oss båda.

I dag är Marie vackrare än någonsin­ och jag brukar tänka att vår kärlek bara gör oss mer vackra ju längre vi lever tillsammans. ”Älska mig vacker” är ett fint citat som jag gillar.

ANNONS