Barn svarar: Varför ska man gå i kyrkan?

Föräldraskap Barn och tro

Fixa kärleken frågar barn på ett kristet läger om varför man går till kyrkan.

Victor Hedlund, 9 år:

Man går till kyrkan för att man ska kunna umgås med andra som är kristna och för att man ska kunna höra vad Gud säger och få veta mer om honom. Jag går mest dit för att vara med mina kompisar och snacka en massa. Jag är en sån person som kan prata och prata i flera timmar. En del går inte till kyrkan, men det är väl för att de har annat att göra eller så har de grejer som de tycker är roligare. Jag tycker det är roligt med kyrkan eftersom jag har fått så många vänner där.

Millen Behre, 9 år:

I kyrkan läser man Bibeln och sjunger lovsånger och har det härligt. I vår söndagsskola har delat upp oss i grupper. Jag är i blå grupp och då är man först i gympasalen och sen byter man med grön grupp. Då får man lära sig mer om Jesus och själva kristendomen. Ibland går jag inte till kyrkan på söndagen eftersom jag har aktiviteter också. Jag håller på med gymnastik.

Läs mer: Marina Andersson: Därför är kyrkan viktig för barnen

Joel Greinke, 8 år:

Man går till kyrkan för att prisa Gud och för att Gud har uppstått på korset. Man sjunger till Gud för att han har skapat världen och älskar alla. Det känns bra när man gör det och då vet man att en ängel skyddar en. I kyrkan kan man också prata med kompisar och ha kul. Jag har till exempel träffat min kompis Malachi där. De vuxna pratar och fikar med sina vuxenkompisar.

Annie Kim, 9 år: 

Alla som kommer till kyrkan kanske inte har döpt sig men de tror ändå och vill lära känna Gud mer. Det måste vara lite konstigt för dem som kommer första gången till kyrkan för de vet ju inte lika mycket om det som alla pratar om. Det roligaste i vår kyrka är söndagsskolan. Det är många som inte går till kyrkan för att de tror på något annat än vad vi kristna tror på.’

Moa Jägerskog, 11 år:

Jag tänker mig att kyrkan är en plats där man bara får vara med Gud och känna sig trygg. En plats där alla omkring en älskar en och att man passar in. Jag vill nästan alltid gå dit på söndagarna, för att 1. Jag är morgonpigg och har inga problem med att gå upp och 2. För att jag tycker det är skönt. Särskilt om jag har haft en jobbig vecka så känns det som om jag kan andas ut och bara vara. Jag tycker om att få sitta och prata och diskutera och det gör vi mycket i min kyrka.

Läs mer: Farmor, vem är äldst av dig och Jesus?

Kommentera

Logga in eller registrera dig för att delta i diskussionen
ANNONS