Systerkärlek. Rebecca, Amanda och Victoria Zakrizon kan dela det mesta med varandra. ”Syskonrelationen är en av få relationer där man följs åt hela livet”, säger Rebecca Zakrison. Foto: Privat Visa

Victoria, Rebecca och Amanda - systrar och vänner livet ut

Släkt och vänner

Alla systrars dag. Rebecca Zakrison: Jag blir alldeles varm när jag får prata om dem.

Den 4 augusti är det Alla systrars dag. Rebecca Zakrison, Stockholm, har en nära relation till sina två systrar Amanda Zakrison och Victoria Malmberg – i dag bor Rebecca till och med tillsammans med lillasystern Amanda.

Visste du om att det är alla systrars dag i dag?

– Nej, jag hade ingen aning. Jag brukar ha koll på den internationella syskondagen, men inte just denna.

Kommer du uppmärksamma det på något speciellt sätt?

– Ja, det måste jag ju göra nu. Jag gillar ju själv överraskningar, så det hade varit roligt att hitta på något. Jag får fundera på det.

Hur skulle du beskriva dina systrar?

– Victoria är min äldre syster. För mig är hon tryggheten själv, som en klassisk storasyster ska vara. Hon har ett stort hjärta och är positiv och en väldigt handlingskraftig och varm person. Hon är bra att prata med när det gäller allt möjligt. Amanda är min lillayster. När vi var yngre märktes vår ålderskillnad på 6 år betydligt mer. Hon är väldigt sprallig, glad och öppen. Jag tycker hon har mycket humor och hon får mig att skratta. Båda mina systrar är lätta att tycka om. Jag blir alldeles varm när jag får prata om dem.

Läs också: Tolv kristna kvinnor om sina drömmar

 

Vad skulle du säga kännetecknar en bra syster?

– Någon som man alltid kan höra av sig till oavsett vad saken gäller. Och någon man kan hitta på roliga saker med. En bra syster ska vara uppmuntrande, ge tid och vara någon man kan skratta mycket ihop med. Det underlättar så klart om man har samma humor. Jag tycker det är bra när relationen är prestigelös och att kan vara den man verkligen är tillsammans med sin syster.

Finns det något som kan vara svårt?

– Ja, absolut. Om man är väldigt lika i personlighet kan man gå varandra på nerverna. Jag och Amanda bor tillsammans – det kan vara påfrestande. Mest tror jag det beror på att man inte har samma spärrar mot ett syskon som man ofta har med övriga människor eller vänner. Man känner varandra nästan för mycket och slappnar därför av till hundra procent. Då kanske man inte är sin bästa version alltid. Samtidigt tänker jag att det är väldigt naturligt.

Kan ni dela tron med varandra?

– Ja, det gör vi. Vi är uppväxta i en kristen familj så ett församlingsengagemang har varit naturligt i vår familj. Självklart är det jättetryggt att ha vetskapen om att vi även delar samma tro. Det känns enkelt att prata om tro med mina systrar.

Har du något speciellt du vill hylla dina systrar för?

– Alla vi tre uppskattar överraskningar. De har till exempel styrt upp fester för mig, som verkligen överraskat. När jag hade bott i Stockholm ett år och skulle flytta hem till Göteborg igen, möttes jag av massa vänner och familj som de hade bjudit in. Det är något jag alltid kommer att komma ihåg. Det var en väldigt osjälvisk handling som bara handlade om att göra något kul för mig.

Kommentera

Logga in eller registrera dig för att delta i diskussionen
ANNONS