Cilla Eriksson och David Norqvist.
Cilla Eriksson och David Norqvist. Visa

Flirtexperternas 12 tips när du ska på dejt

Singelliv

Ta hjälp av Cilla Eriksson och Daniel Norqvist från tv-programmet ”Tro, hopp och kärlek” med 12 fantastiska tips inför en dejt.

1. VAR DIG SJÄLV

Då klarar du dig bäst och kan tackla alla situationer som kommer. Utger du dig för att vara någon annan så har du bara dig själv att skylla när motparten inser att den bild du målat upp inte överensstämmer med det verkliga.

2. GÅ INTE PÅ NÅLAR

Försök slappna av och inte ta situationen på alldeles för stort allvar. Kanske hittar du din framtida partner, men kanske blir det bara en god vän – oavsett ska det vara roligt att möta nya människor.

3. INGE INTE FALSKA FÖRHOPPNINGAR

Det är viktigt att inte bara flirta för flirtandets skull, eller för att du är i behov av självbekräftelse. Flirta med den du är uppriktigt intresserad av.

4. VÅGA VISA KÄNSLOR

För att hitta kärlek måste man våga lämna ut sina känslor, i de situationer man tror att det kan bli något. Det går inte att förutsätta att personen du är intresserad av förstår det om du inte visar ditt intresse i handling eller ord.

5. EN FIKA ELLER EN VINK PÅ MESSENGER

Att flirta kan ske på många olika sätt. Exempelvis en vinkning på Messenger eller att bjud ut till en fika. Är man lite mer vågad, så varför inte bjuda ut till en heldag med både äventyr och avslutande middag.

6. UNDVIK DE KLASSISKA RAGGNINGSREPLIKERNA

Det blir ofta för rakt på eller pinsamt obekvämt. Orientera dig hellre på annat sätt för att se om det finns intresse.

7. ANVÄND SAMMANHANGET

Är ni på en konferens, läger, i kyrkan eller i något annat socialt sammanhang kan första dejten bli mer avdramatiserad. Kanske kan du då passa på att fråga om en fika eller promenad efter mötet?

8. UNDVIK JA- OCH NEJ-FRÅGOR

Alla frågor är bättre än inga frågor. Men vill du lära känna en människa bättre, kan det vara bra att undvika frågor som ger korta svar. Ställ i stället öppna frågor och låt personen få prata fritt.

9. AV ELLER PÅ

Undvik att verka desperat, men visa att du är intresserad. Många tänker negativt om sig själva – att personen man spanat in inte är intresserad innan man ens har tagit reda på hur det ligger till. Våga ta kontakt.

10. GE EN KOMPLIMANG

Vad kan du säga för fint om personen du är intresserad? En komplimang om personens hår, ögon eller personlighet kan vara ett bra första steg. Man blir alltid glad över en komplimang.

11. GE VARANDRA TID

Känslor kan växa fram. Bara för att du upplever att du inte får respons från personen du är intresserad av på en gång behöver det inte betyda att det inte blir någonting. Det gäller även åt andra hållet.

12. VAR KRÄSEN MEN INTE OREALISTISK

När det gäller att hitta en livspartner är det bra att vara noggrann. Men sätt inga orealistiska förväntningar på en blivande partner.

Läs mer: ”Tro-hopp och kärlek-dejtarna: Klart man ska flirta på läger och konferenser”

Kommentera

Logga in eller registrera dig för att delta i diskussionen
ANNONS