Min pappa kom tillbaka Visa

Dogge Doggelito: För att nå drömmen behöver vi andra

Må bra Vardagsliv Släkt och vänner

Om du vann 10 miljoner på lotto, vad skulle du göra annorlunda med ditt liv?

För att leva ditt drömliv så måste du veta vad din dröm är. Detta kanske är enkelt för vissa som redan som barn vet exakt vad de ska bli när de bli stora. Andra tvekar genom hela livet och tänker snarare att det nog är bra som det är, kanske. Och även om du är den här självsäkra typen som alltid vetat vad du vill så kan du ändå bli förvånad över vad du har för drömmar egentligen.

Jag gjorde nyligen en övning som gav mig insikt kring mina drömmar.

Jag tänkte att jag skulle dela med mig av de frågor som fanns med i övningen. Titta på frågorna och svara på dem kort och precist. Du får enbart lägga 30 sekunder på varje fråga. Är du med?

1. Om du vann 10 miljoner på lotto, vad skulle du göra annorlunda med ditt liv?

2. Om du enbart hade 6 månader kvar att leva, samtidigt som du visste att du skulle få leva i perfekt hälsa, vad skulle du göra annorlunda med din tid?

3. Vad har du alltid velat göra men varit rädd för att göra?

4. Om du fick välja en talang helt fritt, vad skulle det vara?

5. Vad ger dig den största känslan av lycka tillfredställelse?

6. Hur vill du bli ihågkommen?

7. Vad skulle du vilja uppnå, om du fick drömma helt fritt och om du visste att du var garanterad framgång?

Nu kanske du tror att det räcker med att veta vad du vill göra med ditt liv och att ha fantastiska drömmar. Men övningen fortsätter, för vi ska inte tro att vi klarar av att uppnå det vi vill själva. En viktig del i att börja arbeta mot vårt mål är att tänka ut vem som faktiskt kan hjälpa oss att nå våra drömmars liv. I dagens individuella samhälle, hade vi nog gladeligen kämpat på som djur på egen hand. Och även om det säkert är så att det finns människor som når framgång utan hjälp från någon annan, så hade jag själv inte kommit särskilt långt utan alla de människor som funnits läng vägen och motiverat och som stöttat mig.

Så innan du ger dig ut i världen och jagar dina drömmars liv, fråga dig själv vilka personer du behöver involvera för att garanterat nå framgång. Skriv ner namnet på dessa personer. Nu du gör detta skrivjobb engagerar du din logiska del av din hjärna. Sedan är det dags att använda din kreativa del av hjärnan. Ta fram ett stort papper och ett par färgkritor (jag fick låna mina barns kritor) och måla dina drömmars liv i mitten på pappret. Hur ser det ut? Vad ser du runt omkring dig? När du har målat färdigt ditt drömliv kan du måla de personer som kommer att hjälpa dig på vägen. Detta gör du på vänster sida av din drömbild. På höger sida ska du måla upp tre delaktiviteter som kommer att leda dig framåt. Avslutningsvis sätter du ett datum på när du ska uppnå din dröm.

Lycka till med drömmandet!

Kommentera

Logga in eller registrera dig för att delta i diskussionen
ANNONS