Fråga: Vilket läger ska du åka på i sommar?

Må bra

Tre barn berättar om sina tankar och känslor inför sommarens läger.

Hilding Gindemo, 11 år:

Jag ska åka på barnläger på Björkenäs­gården tillsammans med flera pingstkyrkor. Förra gången jag var där var det väldigt kul, då fick jag runt tre nya kompisar. Innan man åker är man nervös och peppad. Att sova i tält tar tid, för man ligger och pratar. På det här lägret har vi två samlingar varje dag där vi pratar om Gud och sjunger mycket. Sen finns det alltid olika aktiviteter man kan göra och jag brukar välja brädspel. Jag tycker inte att det är så kul att gå i kyrkan hemma, men Björkenäs är superkul. I år hoppas jag att man får handla för mer än 50 kronor i kiosken.

Iris Runström, 8 år:

Jag ska åka på ett barnläger i Gydarp i Skåne och ett familjeläger i Steninge. Jag har nog varit på tio läger tidigare, både familjeläger och barnläger. Jag minns särskilt ett läger där det fanns en bäck. Jag och mina kompisar byggde en bro över bäcken typ. Jag gillar att sova på läger för jag älskar min sovsäck och när man vaknar så ligger alla kompisar där! På läger lär man sig att ta hand om sig själv. Innan man åker på läger brukar man känna sig pirrig. Förra året frågade jag pappa om vad klockan var hela tiden innan vi skulle åka. På sommarens läger hoppas jag få träffa alla kompisar i kyrkan och att vi får bada.

Nomie Brokvist, 8 år:

Jag ska åka på Smajl-lägret på Hjälmargården. Jag har varit på läger två gånger förut. Det bästa med att åka på läger är att sjunga tycker jag. Man sjunger andra sånger på läger än i skolan. Sen tycker jag om att bada också, och förra lägret så bakade jag kakor och muffins. Jag tycker det är bra att alla får likadana t-shirtar på Smajl, för de är jättesnygga och fina. Att åka på läger är bra för man lär sig att hålla ihop och göra någonting tillsammans och att turas om. När jag åkte första gångerna på läger kände jag inte de andra, men sen fick jag dem som kompisar. Jag har haft min pappa eller mamma med på mina läger, men jag skulle nog våga åka utan dem också.

Läs mer: Så blir ditt barn redo för lägret

Kommentera

Logga in eller registrera dig för att delta i diskussionen
ANNONS