http://tv.dagen.se/sadana-ledare-vill-barn-ha

Hur är en bra ledare?

Må bra

Dagen frågar fem barn på ett kristet läger.

Joel Greinke 8 år:

En riktigt bra ledare är en som är pålitlig och bryr sig om andra. Vi har bra ledare i vår kyrka för de låter oss prata om saker och så får vi äta frukt. Min pappa är också en bra ledare, han är så lugn. En dålig ledare är en ledare som kan bli arg när till exempel någon har ställt till med en fest. Den kanske drar i duken och så allt ramlar ner på marken och då säger den ”hoppsan nu kan ni inte äta det här”. Det är en dålig ledare.

Lisa Wester 12 år

Jag kommer att tänka på vår förra ungdomsledare. Han var omtyckt av både de minsta barnen och tonåringarna. Han lekte alltid den där soffleken ”känn din granne” på barnens gudstjänster. Det tyckte vi var jättekul. På den sista samlingen innan han skulle sluta i vår kyrka ville alla busa med honom. Vi hällde kallt vatten över honom, men det var ett bevis för att så många tyckte om honom och var sura för att han skulle sluta.

Victor Hedlund 11 år 

När jag tänker på bra ledare i min kyrka kommer jag att tänka på en person som heter Hasse. Han brukar låta oss sporta i vår kyrka efter söndagsskolan. Hasse är bra för han är trevlig. Vi har också en ledare som heter Jay som är rolig, för han drar skämt hela tiden. En ledare ska vara tydlig. Det ska vara enkelt att se om den är arg eller glad.

Annie Kim 9 år

Jag tycker att min scoutledare är bra, för hon är väldigt snäll och påhittig. Hon tänker mycket på barn och tar andra framför sig själv ibland. På scouterna så gav hon ledarscouterna, alltså tonåringarna, en egen scoutkväll där de fick lära oss yngre barn olika saker. Då var det inte hon som ledde samlingen utan de ledarscouterna fick göra det. Hon är liksom en ledare som hjälper andra ledare.

Moa Jägerskog, 11 år:

Vi har bra ledare i kyrkan, för de säger inte att man har fel utan man får säga vad man vill. En dålig ledare säger ”det här måste du göra bättre” hela tiden. Det är ett plus om en ledare inte tar allting jätteseriöst, men det betyder inte att de måste vara jätteroliga för att vara bra. En bra ledare låter barnen hjälpa till med saker på riktigt. En dålig ledare gör allt själv och låter bara barnen sitta och vänta.

Läs mer: ”Som ledare måste man sätta andra före sig själv”

Kommentera

Logga in eller registrera dig för att delta i diskussionen
ANNONS