Nina och Peppe Eriksson. Visa
Mia och Samuel Sjöö. Foto: Privat Visa
Stefan och Lillemor Claar. Visa

Vi frågar tre kristna par: Hur tar ni hand om er relation i sommar?

Parrelationen

Nina och Peppe Eriksson: Vi har båda jobb som innefattar mycket känslomässigt engagemang. Så när vi blir lediga blir vi ensamvargar. På vår semester åker vi iväg, helst ensamma. Vi gillar liksom vårt sällskap bäst. Under somrarna åker vi med husvagnen neråt landet. Eftersom våra jobb går lite in i varandra kan vi tillåta oss att prata lite jobb i början av vår semester. Sedan brukar vi märka hur jobbsnacket klingar av. När den ena av oss pratar jobb så fortsätter inte den andra på den tråden.

Tempot slås av på takten. Vi äter våra favoriträtter om och om igen och när vi badar i sjöar och hav kramas vi alltid och jag blundar. När man kramas i vattnet kommer pulsen ned. Det är bland det bästa jag vet.

 

Stefan och Lillemor Claar: För oss har gemensam semester väldigt stor betydelse. Så har det varit alla år. Då är det familjen som gäller. För vår relation är det viktigt att bara vara tillsammans. Faktum är att vi inte planerar så mycket, för då drar vi till vårt fritidshus. Där har vi en träffpunkt för familjen och en väsentlig del är att vi får träffa barn och barnbarn. Att vi inte detaljplanerar är medvetet, för det är så skönt att kunna vara spontan och inte ha tider och stunder att passa. Bara vara och tillsammans göra det vi känner för. Det skapar inga besvikelser p.g.a. för högt ställda förväntningar. Fast Stefan kan ha lite svårare med det. Han har ett ganska starkt behov att vara ute i naturen på olika sätt. När Stefan gör det så gör Lillemor saker som hon gillar och sen möts vi igen.

 

Mia och Samuel Sjöö: Livet och tempot i vår familj är ganska högt under terminerna. Det är träningar, skiftjobb, resor i församlingar och kvällsmöten så vi brukar verkligen längta efter semestern. Vi vill umgås så mycket det bara går och gärna med hela familjen. Nu är barnen stora, men i bästa fall får vi med oss den yngsta i alla fall. En vecka på Öland måste vi alltid ha, våra närmsta vänner dyker också och vi har verkligen trevligt tillsammans. Jag tror att det är superviktigt att man får den avkopplande tiden, inga måsten, bara sol, bad, grill och härliga skratt.

Vi prioriterar verkligen tid för varandra när vi är lediga, både med vänner, men även med varandra. Att vårda sin relation på semestern är superviktigt och absolut nödvändigt. Om vi är hemma kan det vara att åka ut med den lilla båten i har, gå i skogen och leta svamp, fika på altanen eller bara vara.

Kommentera

Logga in eller registrera dig för att delta i diskussionen
ANNONS