Daniel Röjås, pastor i Boxholm och Mjölby: Visa
Maria Gustin Bergström, Tjänstledig pastor, student och musiker: Visa
Stefan Claar, pastor i Norrköping: Visa

Fråga: Hur visste du att du funnit kärleken?

Singelliv

Tre pastorer svarar.

Daniel Röjås, pastor i Boxholm och Mjölby:

Min fru Tine och jag träffades genom att hon började i samma klass som min kompis Michael Jeff Johnson. Tine var trött på olycklig kärlek och frågade min kompis vad hon skulle göra. ”Gift dig med Daniel”, sa min kompis då.

Dagen efter ringde jag henne och vi hade jättekul på telefon. Det fortsatte när vi sågs. En kväll efter att vi dejtat ett tag frågade Tine vad vårt dejtande egentligen stod för. Då sa jag att jag var väldigt intresserad. När jag sa det blev jag så starkt berörd att jag började kallsvettas och fick migrän. Det var jättemärkligt och Tine trodde att det var för att jag ångrade mig. Men det var för att jag aldrig upplevt något liknande i en relation!

Maria Gustin Bergström, Tjänstledig pastor, student och musiker:

Jag och Mikael träffades när ett gäng kompisar semestrade ihop sommaren -94. Efter det tappade vi kontakten, men när jag sex år senare satt och bläddrade i ett album från den sommaren tillsammans med min syster, pekade jag på Mikael och sa att han där hade jag kunnat tänka mig att gifta mig med.

Strax efter det sprang jag och Mikael på varandra igen. När vi började dejta upptäckte jag att han var den roligaste människa jag träffat. Jag kunde också rent logiskt se att han hade så många egenskaper som jag visste att jag behövde. Jag minns att jag tidigt tänkte att funkar inte detta så funkar ingenting. Mikael gjorde mig så trygg och det gör han än i dag. Han är min hockeyrink. Jag kör på, och hans finns där och tar emot och peppar hela tiden.

Läs mer: Andreas och Lina Nielsen blev kära i en cab på väg till Nyhem

 

Stefan Claar, pastor i Norrköping:

Innan jag träffade Lillemor hade jag bestämt mig för att jag skulle vara ensam och fri ett tag. Men så gick jag på en gudstjänst i baptistkyrkan och såg henne sjunga solo där och hon hade så härlig utstrålning.

Efter gudstjänsten frågade jag henne om hon kunde vara med på en övning med mitt band. Egentligen visste jag att de andra inte skulle komma, men jag lurade henne för att vi skulle få umgås själva. Vi umgicks och hade väldigt kul ihop.

Kanske var vi inte helt upp över öronen förälskade, men vi kände bara att vi inte kunde vara ifrån varandra och vi hade så trevligt ihop. Strax innan att jag skulle rycka in i lumpen blev vi ett par.

Läs mer: Så träffade Josefine och Johan Arenius 

 

Kommentera

Logga in eller registrera dig för att delta i diskussionen
ANNONS