Pelle och Lotta Fahlén: Visa
Mia och Samuel Sjöö. Foto: Privat Visa
Stefan och Lillemor Claar. Visa
Nina och Peppe Eriksson. Visa

Fråga: Vilka nya sidor har ni upptäckt hos varandra?

Parrelationen

"Jag har lärt mig att hon har förmågan att slöa om hon får chansen".

Pelle och Lotta Fahlén:

Lotta: Jag har märkt att Pelle är otroligt ärlig och trogen. Han är liksom en öppen bok på gott och ont. Han kan inte förställa sig. Jag har också märkt att han inte är så lugn som jag trodde, utan han kan också bli arg. I trafiken till exempel är han som en riktig italienare. Jag har också upptäckt att han älskar att överraska mig med upplevelser.

Pelle: Jag har upptäckt att Lotta är otroligt bra på att se folk som kanske sticker ut lite grann och om någon ser ensam ut tar hon sig an den. Jag har också lärt mig att hon har förmågan att slöa om hon får chansen. Sedan tycker jag nog att hon är mindre idrottsintresserad än vad hon utlovade från början och hon är extremt rädd för ormar.

Mia och Samuel Sjöö:

Mia: Jag visste att Samuel var en snäll person när vi träffades men jag har med åren fått uppleva att hans hjärta för andra är så mycket större än jag tidigare anat. Jag har också insett att Samuel oftast löser det som han ger sig in på. Fast när det finns sysslor som inte ligger honom speciellt varmt om hjärtat, kan det ta väldigt lång tid att få dem utförda.

Samuel: Jag visste redan från början att Mia har en fantastisk sångröst, men med åren har jag insett att hennes sång är mer än bara toner. Människor blir berörda och välsignade. Jag har också lärt mig att hon är väldigt strukturerad och vill alltid vara väl förberedd. Däremot kan hon inte hicka med stängd mun!

Läs mer: Vilket är mitt kärleksspråk – gör vårt test. 

 

Stefan och Lillemor Claar:

Stefan: Jag upplevde redan när jag träffade Lillemor att hon var omsorgsfull, men jag har också fått upptäcka hur enastående hon är på att komma ihåg vänner och låta dem få veta det. Dessutom visade det sig att hon har en stor förmåga att tänka på andra när hon handlar. Sen har jag också blivit varse att hon inte stänger skåpsluckor eller garderobsdörrar efter sig.

Lillemor: Jag såg redan när vi möttes att Stefan var en positiv och glad kille, men har under åren fått upptäcka att han har en har en egenskap att inte klaga när något hakar upp sig och det blir besvärligt. Han har tålamod och är ingen surgubbe. Däremot är han dålig på att sätta tillbaka korkar på flaskor och tuber.

Nina och Peppe Eriksson: 
Nina: När vi träffades var vi tunga missbrukare.Vi levde hårt bakom stenhårda masker med djupa sprickor. När dessa föll av och vi var avklädda inpå skinnet så var det ju inte bara inför varandra utan även oss själva som vi började hitta egenskaper som var helt nya.
Det blir väl en speciell situation när man inte har någon aning vem man är själv. Att då upptäcka något nytt hos den andre blir en naturlig del av en fantastisk resa i sig själv, sin tro, i vårt äktenskap och vårt samliv.
Peppe: Nu är det inte så att vi önskar att alla människor levt i missbruk, det vi skulle önska är att många skulle få uppleva känslan att trycka på stoppknappen och en reset-knapp. Ungefär som när någon bryter upp från ett invant liv och flyttar utomlands och gör något helt annat. När vi började om vårt liv insåg jag att Nina hade en  plugghäst-gen som legat latent i kroppen.
Nina: Och jag insåg att Peppe hade så mycket empati för andra människor.
Inga av våra gamla lärare eller fångvårdare skulle ha trott detta.
När vi möttes frågade jag också vad Peppe var bra på, för jag ville ha en händig kille. Han svarade då bilar! Det visade sig några år senare att det var bilmärken han var bra på och inte meka. Därför brukar jag säga att han seglade in under falskt flagg. Men när jag upptäckte det var jag redan fast på kroken och kärleken ett faktum.

Kommentera

Logga in eller registrera dig för att delta i diskussionen
ANNONS