Jennifer Berg och Daniel Norqvist: Vår vigsel blev en berörande gudstjänst Visa
Jennifer Berg och Daniel Norqvist: Vår vigsel blev en berörande gudstjänst Visa
Jennifer Berg och Daniel Norqvist: Vår vigsel blev en berörande gudstjänst Visa

Fullsatt kyrka på tv-parets vigsel

Singelliv

För Dagen berättar Daniel Norqvist och Jennifer Berg om höjdpunkterna från bröllopsdagen - och om varför de väntat med sex.

Den korta text om ”Tro, hopp och kärlek”-paret som Dagen skrev inför bröllopet förra veckan delades flitigt på Facebook. Kanske var det en av anledningarna till att det kom närmare 500 personer till lördagens vigsel i S:ta Clara kyrka i Stockholm.

En annan faktor är att Daniel Norqvist och Jennifer Berg för två år sedan deltog i SVT:s ”Tro, hopp och kärlek” och har sedan dess blivit igenkända. Det sociala och utåtriktade paret har ett stort kontaktnät och det var många som följde deras dejtande framför tv-rutorna.

Dagen når det nygifta paret när de befinner sig på bröllopsresa på den grekiska ön Kos.

Första frågan, räckte tårtan till alla kyrkobesökare?

– Ja, tack gode Gud, det gjorde den, säger Daniel Norqvist, som erkänner att han var lite nervös för hur många som skulle komma eftersom de valt att bjuda in brett till vigseln.

Bland kyrkobesökarna satt ”den tilltufsade mannen från Plattan” bredvid ”den adliga”, enligt Daniel. Precis som paret hade önskat att det skulle vara.

– Att samla så många olika människor i Guds hus, att få lovsjunga tillsammans och därefter dela gemenskapen vid fikat – det blir för mig en bild av himmelriket om du förstår vad jag menar. Jag tror att vi och många andra var tagna av det, säger Jennifer.

Under hela vårt samtal är det just stunden i kyrkan och minglet på kyrkbacken som de båda återkommer till. Jennifer berättar om reaktioner från några av gästerna som gjorde henne varm i hjärtat.

– Folk sa efteråt att ”Det kändes som jag var på en gudstjänst, vilken lovsång!” berättar Jennifer.

– Då känner jag mig väldigt glad när de säger så.

Daniel håller med.

– Det var en otroligt stor blandning av människor, det var judar, muslimer, kristna och icketroende. När alla stod utanför kyrkan tänkte jag på vad Gud gör. Mina föräldrar är inte kristna än och jag hoppas att de och alla andra fick bli berörda av Gud den här dagen, säger Daniel.

Just den kyrkliga hemvisten är något som ligger paret varmt om hjärtat. Trots det har de inte landat i någon församling i bostadsorten Uppsala än. Daniel som är diakon har sina andliga rötter i Svenska kyrkan och EFS medan Jennifer kommer från den fristående Pionjärkyrkan i Helsingborg.

– Kanske ska vi starta upp något nytt, med samma fokus som min moderkyrka S:ta Clara med diakoni och lovsång i fokus? funderar Daniel.

Oavsett vilken kyrka de landar i så är de båda peppade på vad Gud har för planer åt dem nu som gift par i Uppsala. Sex och gemensamt boende är något de valt att vänta med, det är gåvor som hör äktenskapet till.

– Det finns en poäng med att vänta, jag tror det finns en helighet i det, något betryggande. Det står i Bibeln av en anledning, säger Daniel.

Paret är också öppna med att de vill ta hjälp av andra som lever i äktenskap och som kan vara mentorer längs vägen. Förtroliga vänner som kan ge råd och stöttning i tuffa tider.

Det börjar bli dags att lämna paret på stranden i den grekiska övärlden, men innan telefonen läggs åt sidan blir det en sista fråga.

Hur tänker ni när ni ser tillbaka på tv-programmet ”Tro, hopp och kärlek” där ni träffades genom att dejta varandra inför svenska folket?

– Jag hade inte jättehöga förväntningar på att jag skulle träffa min man där, svarar Jennifer ärligt.

– Men jag hade längtat och bett över att få träffa någon och nu gav Gud mig det jag hade längtat efter, på annat sätt än jag kanske hade trott.

Daniel, som var den som tjejerna hade ansökt om att få dejta, menar att inte heller han förväntade sig att träffa någon. Han ville medverka för att ”visa på Svenska kyrkans diakonala arbete”.

Det var 2,5 år sedan. I dag har Daniel och Jennifer precis påbörjat sin gemensamma resa, på riktigt.

– Det bästa med äktenskapet är kraften vi får i detta, säger Jennifer.

– Nu är vi ett team som jobbar tillsammans. Det öppnar upp för nya möjligheter.

 

Läs mer: Tro, hopp och kärlek till slut för Daniel Norqvist och Jennifer Berg

Kommentera

Logga in eller registrera dig för att delta i diskussionen
ANNONS