Tro, hopp och kärlek för Daniel Norqvist och Jennifer Berg till slut Foto: Sandra Malmtoft Visa
När tv-kamerorna slocknat var det något som fortsatte att glöda. ”Det är väldigt mycket press man utsätts för under en inspening”, säger diakonen Daniel Norqvist. Efter att kontakten mellan de två återupptogs hittade de varandra på riktigt – och är nu ett par. Foto: Sandra Malmtoft Visa
Tro, hopp och kärlek för Daniel Norqvist och Jennifer Berg till slut Foto: Sandra Malmtoft Visa
Tro, hopp och kärlek för Daniel Norqvist och Jennifer Berg till slut Foto: Sandra Malmtoft Visa

Tro, hopp och kärlek till slut för Daniel Norqvist och Jennifer Berg

Parrelationen

I dejtingserien gick de skilda vägar - men när kamerorna stängdes av vaknande känslorna.

I den populära programserien Tro, hopp och kärlek i SVT leder programledaren Mark Levengood med varsam hand och konkreta råd, de fyra deltagarna (kyrkligt anställda) in i och genom den snåriga dejtingdjungeln. Förhoppningen är att de alla ska träffa någon under programmets gång.

Under säsongen 2016 blev Uppsalakillen Daniel Norqvist kärleksdiakonen med tv-tittarna när han deltog i det populära tv-programmet. Programidén går ut på att personer som tjänstgör inom kyrkan och som längtar efter att få träffa någon att dela sitt liv med dejtar inför tv-kamerorna. För Daniels del innebar det att han valde ut fem tjejer bland de som hade skickat in brev till honom.

– Jag hade inga förväntningar på att träffa någon när jag valde att tacka ja till att medverka i programmet. Först och främst ville jag visa på vad kyrkan gör utifrån ett diakonalt perspektiv, säger Daniel.

– Men visst hoppades jag på att eventuellt finna henne där.

Tittarna fick följa Daniel under dejterna – det fikades, pratades, fiskades och Daniel lät även tjejerna få träffa hans gudmor, Elise Lindqvist, för många även känd som Ängeln på Malmskillnadsgatan. Daniel är också själv engagerad i församlingen där Elise verkar, Sankta Clara i centrala Stockholm.

Men trots åtskilliga dejter och åtta fullmatade avsnitt där programledaren och dejtingcoachen Mark Levengood gav sina bästa tips till Daniel och de övriga deltagarna så blev det inget napp för Daniel. Åtminstone inte medan kamerorna ännu rullade.

Det sista tittarna fick se var när Daniel gick på dejt med Jennifer, en glad tjej med missionärsplaner, och hur de inför tv-kamerorna resonerade sig fram till att de ändå borde gå skilda vägar. Scenen när Daniel satt i gröngräset, blickandes ut över vattendraget utanför Uppsala med ledsen uppsyn, fick flera av tv-tittarna att reagera. Många hade ju hoppats på Daniel och Jennifer!

– Det var flera som hörde av sig och sa att vi skulle ha passat så bra ihop och att det var uppenbart att det var vi! säger Daniel.

Även Jennifer Berg fick kommentarer på sitt håll.

– Att det inte blev ni ändå! Det var nog den absolut vanligaste kommentaren jag fick höra efteråt, skrattar hon.

Men det tv-tittarna inte anade var att detta bara var början på en stabil relation. Ett år senare är de nämligen ett par på riktigt och kan sitta och skratta åt avsnitten av Tro, hopp och kärlek tillsammans, utan skämskudde framför ögonen.

– Tv-teamet hade sagt åt mig att jag under det sista avsnittet skulle sitta kvar och se ledsen och fundersam ut. Men jag var ju inte ledsen! Vi hade bestämt att vi skulle ses igen, berättar Daniel.

Jennifer och Daniel fortsatte att hålla kontakten efter tv-inspelningen, men det gick verkligen upp och ner i känslorna. Daniel prövade att dejta en annan tjej, en relation som höll någon månad.

Jennifer på sitt håll förverkligade sin dröm och åkte till Mellanöstern där hon studerade ett projekt för att sedan eventuellt återvända som missionär en dag. Hon hade släppt tankarna på Daniel och det dröjde också flera månader innan paret tog upp kontakten igen.

– I våras trappades vår kontakt upp. Daniel var singel igen och vi pratade ofta och länge med varandra i telefon. Vi sågs också i samband med att EFS egen tidning Budbäraren gjorde en intervju om programmet i början av året. Jag upplevde att jag kunde dela allt med honom och jag ville ringa honom för att dela saker jag var med om, berättar Jennifer.

Läs också: Lina och Andreas Nielsen föll för varandra i en cab

 

Efter flera vändor hit och dit tog hon till sist steget och sa helt enkelt som det var, att hon ville satsa på de två som ett par.

Men om nu tv-tittarna hade rätt i sin känsla från början, att det skulle bli Daniel och Jennifer – varför kunde de inte se det själva? Var de tvungna att först ta avsked av varandra för att sedan, ett år efter att kamerateamet packat ihop och gått hem, fatta varandras händer på riktigt? Ja, tydligen.

– Det fanns ett intresse för varandra redan under programmet, men också en osäkerhet, berättar Daniel.

– Jennifer hade tankar på att åka ut som missionär och jag kände inte alls att det var vad Gud kallade mig till då.

– Men man är heller inte sig själv framför kameran. Det är väldigt mycket press man utsätts för under en inspelning.

Jennifer håller med.

Det var en annan Daniel, en betydligt mer avslappnad, som hon fick chans att lära känna under året som gick. Och hon berättar vad det är hon uppskattar mest med honom.

– Först och främst är det för att han har Jesus så kär. Det är en trygghet för mig. Jag vill aldrig bli större i hans liv. Tron och hans positiva livssyn. Sen älskar vi att hänga med folk tillsammans!

Att Daniel tjänstgör i Svenska kyrkan och Jennifer tillhör en frikyrklig församlingsplantering ser de inte som ett hinder, snarare som en möjlighet.

– Det är tron som är vår största gemensamma nämnare, att vi delar det andliga livet. Vi lovsjunger och ber gärna tillsammans när vi träffas, säger Daniel.

– Vi har besökt både Hillsong och Sankta Clara tillsammans och det har gått bra. Vi får hitta en församling där vi kan mötas.

Just nu har paret ett distansförhållande, men till årsskiftet flyttar Jennifer upp till Uppsala.

– Nu väntar vi båda på att se vad Gud öppnar upp för oss. Jag tror absolut att vi är gifta om några år, säger Daniel.

Läs också: Daniel Norqvists bästa tips när du ska gå på dejt

 

Fakta: Daniel Norqvist

Ålder: 34

Bor: Uppsala

Firar gudstjänst: S:ta Clara

Arbetar: Som diakon i Vindhemskyrkan med inriktning på hemlösa och socialt utsatta.

Bästa dejtingtips: Våga prova, våga bjuda på dig själv och våga vila i det också. Det kan ta lite tid innan det landar.

Fakta: Jennifer Berg

Ålder: 28

Bor: Helsingborg, snart Uppsala

Firar gudstjänst: I Pionjärkyrkan i Helsingborg, en rörelse från Norge.

Arbetar: På gym som gruppinstruktör och personlig tränare.

Bästa dejtingtips: Helt krasst, var dig själv.

Kommentera

Logga in eller registrera dig för att delta i diskussionen
ANNONS