Stefan och Lillemor Claar. Foto: Privat Visa

Hur visar ni varandra kärlek? - tre par svarar

Parrelationen

"Små saker som uppmuntrande ord, en kram, en puss, en blick, en fika, en promenad eller lite skratt och bus är härligt", säger Anders och Marie Johansson i Göteborg.

Anders och Marie Johansson, Göteborg

Vardagskärlek är att visa varand­ra omsorg och se varandra med mjuka hjärtan. Villkorslös tid är en viktig nyckel. Att tända ljus och inte springa till nästa aktivitet. Små saker som uppmuntrande ord, en kram, en puss, en blick, en fika, en promenad eller lite skratt och bus är härligt. Även renoveringsarbete kan vara romantiskt. En vårkväll satt vi på taket och fogade­ skorstenen. Vackert och rofyllt njöt vi av att småprata och jobba tillsammans. Det är stort att få ta vara på dagen och njuta av varandra mitt i livet.

 

Stefan och Lillemor Claar, Norrköping

Lillemor: Nyligen köpte jag en högtalare som man kan ha i badrummet, en sådan som fäster med en sugpropp på väggen. Jag visste att Stefan skulle gilla den.

Stefan: För mig var det en verklig kärlekshandling. Jag hade aldrig önskat en sådan och visste knappt att de fanns! Hon var steget före mig kan man säga.

Stefan: När Lillemor, ganska nyligen, hade varit bortrest ett par dygn ställde jag en liten ros på golvet i hallen. Efter ytterligare några steg stod en rosenbukett framför henne och när hon kom in i köket stod det ett större blomsterarrangemang på köksbordet.

Vi är helt överens om att det som betyder mest är att känna sig sedd och att man på ett äkta sätt visar intresse och delaktighet i den andres liv. Det är för oss den viktigaste vardagsromantiken!

 

Emilia och David Sundström, Strängnäs

För en tid sen läste vi boken Kärlekens fem språk högt för varandra och den har verkligen gjort skillnad för oss på det här området. Boken hjälpte oss att sätta ord på vad vi gillar inför varandra. David gillar när jag gör små saker för honom, för att visa att jag bryr mig om honom. Det behöver inte vara stora saker utan mer småsaker, som tiIll exempel när jag köper smågodis och väljer de röda ferraribilarna och de röda mun-godisarna, som är hans favoriter. Jag gillar beröring i vardagen. Att David bara stryker mig över armen när han går förbi, eller som alldeles nyss, då han kom och masserade min nacke lite medan jag vek tvätt. Vid sådana tillfällen brukar jag säga ”Nu talar du kärlekens språk till mig”. Vi har också blivit bra på att uttrycka när vi inte fått det vi behöver. Då säger vi: ”Nu är kärlekstanken tom”.

Kommentera

Logga in eller registrera dig för att delta i diskussionen
ANNONS