http://tv.dagen.se/vem-ar-jesus-vi-fragar-barn

"Jesus delar ut kärlek"

Barn och tro

Dagen har frågat några barn på ett kristet läger vem Jesus är?

Joel Greinke, 8 år:
Han finns överallt och vakar över en. Han är där,där där och där. Osynlig och typ som luften. Man kan inte känna honom, men jag känner ändå att han är jättesnäll. När han var här på jorden såg en av hans kompisar till att han blev dödad. Sen skrev de en skylt med krita där det stod ”Gudasonen” och satte vid honom på Golgata. Om han tittar på mig nu tror jag att han är jätteglad för att jag är på ett kristet läger. Jag skulle vilja fråga honom om vem som skapade Gud.

Lisa Wester, 12 år:
Jesus är Guds son. Han gjorde under så att blinda kunde se och döva kunde höra och så att lama kunde gå. Han föddes som en helt vanlig pojke i ett stall, vilket ingen kunde tro, för han var ju en kung och kungar brukar ju födas i palats. Ibland brukar mina ledare rita ett kors som en väg från människorna till Gud. Jesus dog som en väg för att vi ska få förlåtelse.

Annie Kim, 9 år:
Jesus är Messias och han dog för vår skull. Vi människor måste ju ha varit jättedumma och motsatsen mot honom eftersom han måste dö för oss. Jesus visste att han skulle dö och jag tror att han var rädd. Men han gjorde det ändå. Det är egentligen helt otroligt schysst och jättesnällt av honom. Tänk dig själv att dö för att någon annan ska få ett bättre liv.

Simon Hedlund, 7 år:
Jesus delar ut kärlek. Han skapade oss och han bor uppe i himlen och så fort man dör kommer man upp till honom om man är kristen. Han är snäll och om jag kunde ställa en fråga till honom skulle jag fråga vad hans favoritmat är. Kanske pannkaka eller kladdkaka.

Kommentera

Logga in eller registrera dig för att delta i diskussionen
ANNONS