Cecilia och Emil Gillsberg Visa
Pelle och Lotta Fahlén: Visa
Johan och Anna Grundin Foto: Privat Visa

På vilket sätt är ni olika varandra?

Parrelationen

Tre par berättar om sina likheter och olikheter.

Cecilia och Emil Gillsberg

På ett sätt är vi väldigt lika, i värderingar och syn på livet. Men våra personligheter är desto mer olika varandra. Emil tänker långsiktigt och med ”breda penseldrag” medan Cecilia har stor känsla för detaljer och ”här och nu”. Emil kan inte sitta still, och måste nästan alltid ha något att göra, medan Cecilia har större förmåga att koppla av helt.

Våra olika karaktärsdrag kompletterar varandra, men de är också källa till irritation. Cecilia kan tycka att Emil bestämmer saker utan att lyssna in henne, och Emil kan tycka att Cecilia är alldeles för långsam och beslutsrädd. Nyckeln ligger i att förstå att det jag stör mig på hos den andre är baksidan av det jag kompletteras så väl av. Om jag skulle tvinga den andre att förändras, skulle också det jag uppskattar förändras samtidigt.

Pelle och Lotta Fahlén

Våra olikheter består i att vi kan ha lite olika tempo. Som till exempel när vi pratar. Då är Lotta ofta mer intensiv och snabb medan Pelle är så där norrländskt lugn och tar mer tid på sig. Det märks också när vi kommer hem till varandra på kvällarna. Då brukar Lotta bubbla på direkt om allt som hänt, medan Pelle behöver få landa en stund och få något i sig innan han är mottaglig för Lottas bubblande.

Vi tycker det är viktigt att se och prata om olikheterna så att man slipper missförstånd och slipper situationer där man läser in saker som är fel uppfattade. Vi ser olikheter som något positivt och berikande i vårt förhållande.

Johan och Anna Grundin

När vi har testat oss enligt analysverktyget DISC har vi kommit fram till att en av oss är röd-gul, det vill säga extrovert, dominant och utåtriktad och den andra grö-blå, vilket betyder att man är en plikttrogen lagspelare som gillar struktur. Vi är alltså varandras motsatser!

Johan är en orädd tidsoptimist som tar snabba beslut. Anna är mer eftertänksam, gillar att planera och vara ute i god tid. Vår uppfattning är att vi kompletterar och hjälper varandra att tänka lite annorlunda i olika situationer. Vi skrattar nog mest åt våra olikheter, men såklart kan man bli lite irriterad på varandra ibland också! Samtal under kvällspromenaden hjälper oss att bättre förstå och respektera varandras perspektiv. Olikheterna är en del av oss som både utmanar och uppskattas!

Läs mer: Så kan era olikheter bli en tillgång

Kommentera

Logga in eller registrera dig för att delta i diskussionen
ANNONS