https://tv.dagen.se/sa-traffades-vi-ilona-dromde-om-bosse-innan-de

Så träffades vi: Ilona drömde om Bosse innan de möttes

Parrelationen

Bosse var änkeman och helt fokuserad på kyrkan. Men Ilona, som var på besök i Sverige från Lettland, anade att han var mannen som Gud hade visat henne i en dröm.

Ibland kommer kärleken fast man inte alls har tänkt sig det. Så var det för Bosse Wetterud. När hans hustru sedan 40 år tillbaka gick bort bestämde han sig för att fortsätta att ge mycket av sin tid till kyrkan. Bosse arbetade tight med sin pastor. Han hjälpte till att starta upp en ny kyrka och han var aktiv i församlingens välkomstteam. En dag dök blonda Ilona från Lettland upp i hans kyrka New Life Stockholm

–  Men det kom så många nya varje söndag, så hon blev en i mängden. Vi satt till och med bredvid varandra utan att jag märkte det.

Ilona däremot kände direkt att var något särskilt med Bosse.

Ett par år tidigare hade hon fått en slags förvarning om att hon kanske skulle hitta kärleken i Skandinavien.

– Jag hade levt ensam i tjugo år. Men så en natt visade Gud mig en skandinavisk man i en dröm. Jag såg inte hans ansikte, men nu i efterhand förstår jag att det var Bosse.

Ilona var dock bara tillfälligt i Sverige för att arbeta, och när hon upptäckte Bosse den där söndagen var det bara några veckor tills hon skulle åka hem.

– Jag sa till Gud att du har fyra söndagar på dig. Jag vill träffa Bosse igen innan jag åker. Men så gick en söndag och så nästa och nästa.

Den sista söndagen innan Ilona skulle åka hem kom tillfället. Ilona lyckades bjuda hem en grupp människor på middag, däribland Bosse.

–  När hon inbjöd mig tittade jag i min almanacka för att se om jag skulle träffa mina barn eller så. Men det skulle jag inte, så jag svarade okej, det kan jag väl. Lite coolt så där, berättar Bosse och skrattar.

Någonting hände under den där middagen som gjorde att Bosse ville träffa Ilona igen. Några dagar senare hörde han av sig till henne och erbjöd henne skjuts till frihamnen där båten från Lettland skulle avgå. I frihamnen letade han upp ett café.

– Där hade vi vår allra första riktiga date om man vill använda det uttrycket, säger Bosse.

På Dagens relationssajt fixakärleken.se kommer vi att få ser mer av Bosse och Ilona framöver.

Kommentera

Logga in eller registrera dig för att delta i diskussionen
ANNONS