Josefine Larsson. Foto: Gabriella Mellergårdh Visa
Linnea Frick. Foto: Gabriella Mellergårdh Visa
Hannes Frick. Foto: Gabriella Mellergårdh Visa

Vi frågar tonåringar: Vem pratar du med om det viktigaste?

Tonåringar

“Om det är känsliga saker går jag till mina närmaste vänner”.

Josefine Larsson, 16 år:

– Det beror på sammanhanget. Om det har hänt något i skolan pratar jag med någon av mina föräldrar. Om det är mer känsliga och privata saker, sånt som jag inte gärna pratar om offentligt, så vänder jag mig till mina närmaste vänner.

Linnea Frick, 14 år:

– Jag pratar väldigt mycket med båda mina föräldrar men kanske lite mer med mamma. Jag pratar mer med mina föräldrar än med kompisar om viktiga saker. Jag pratar med dem om mycket, men inte om allt.

Hannes Frick, 17 år:

– Det beror på vad ämnet är, men jag pratar mycket med mina föräldrar för dom är erfarna och så. Men det är också mycket som jag pratar om med mina vänner. Och när jag inte vet vad jag ska göra över huvud taget så går jag till Gud.

Kommentera

Logga in eller registrera dig för att delta i diskussionen
ANNONS