Nina och Peppe Eriksson. Visa
Mia och Samuel Sjöö. Foto: Privat Visa
Stefan och Lillemor Claar. Visa

Vi frågar tre par: Hur bygger ni upp varandras självkänsla?

Parrelationen Kommunikation

Vi frågar läsarna Mia & Samuel Sjöö, Stefan & Lillemor Claar, och Nina & Peppe Eriksson om hur de stöttar varandras självbild och självkänsla.

Mia och Samuel Sjöö
– Vi försöker att se och uppmuntra varandra i det lilla. Fast ibland när vardagsstressen tar över kan det där vara svårt att få till. Det är klart att självkänslan påverkas beroende på om det är en med- eller motgång för den ene eller den andra. Det viktiga är att man är öppen och samtalar med varandra om det som känns jobbigt, och att man kan mötas i ett förlåt om missförstånd har uppstått. Detta brukar oftast leda till att självkänslan och relationen stärks.

Stefan och Lillemor Claar

– Vi upplever tillsammans att det här med självkänsla är något som kan och bör få leva i en ständig utveckling i den goda, trygga relationen. Jag tycker att Lillemor har en ganska god självkänsla och det gör henne trygg och charmig! När vi pratade om det här, så Lillemor att exakt samma sak gäller för mig. Vi är nog ganska trygga i oss själva och inte så rädda för att göra bort oss. Det har nog betydelse att vi har ganska lätt för att stödja och uppmuntra i ord och handling. Det är ju ett sätt att bygga upp varandra. Men vi vågar samtidigt upplysa varandra om sådant som vi inte tycker är till fördel i den andras personlighet. Det är viktigt att våga vara ärliga.

Nina och Peppe Eriksson
– ”You Will keep me safe, and I Will keep you wild” skrev någon författare som vi har glömt namnet på. Det är Peppe och jag i ett nötskal faktiskt. Har man träffat oss så har man nog sett att det är sådana vi är. Vi är helt enkelt varandras ryggrad. När den ena mår dåligt, vi kan kalla det låg självkänsla, har den personen per automatik företräde i allt. Då får han eller hon till exempel avgöra vad vi ska göra när helgen kommer. Den som har det tufft får bestämma vad vi ska äta och vilket tempo vi ska ha, om vi ska hitta på något eller stanna hemma. Den personen får också prata så mycket den vill om det är något specifikt som hänt. En sådan helg går vi ofta i mysbrallor och tittar på film tillsammans. Vi peppar alltid varandra och har en total teamkänsla.

Kommentera

Logga in eller registrera dig för att delta i diskussionen
ANNONS