Mia och Samuel Sjöö. Foto: Privat Visa
Stefan och Lillemor Claar. Visa
Nina och Peppe Eriksson. Visa

Vi frågar tre par: Hur lätt har ni för att erkänna att ni haft fel?

Parrelationen Kommunikation

Mia och Samuel Sjöö

Vi båda är ganska starka i våra åsikter. Detta leder emellanåt till långa diskussioner, där vi vänder och vrider på frågan. För det mesta kommer vi överens, och det bästa är att ingen av oss är långsint. Vi glömmer snabbt och det hjälper oss.

Att erkänna att man har fel är ingen prestigeförlust. Det kan snarare vara något som påverka relationen positivt. Vi är ganska bra på att använda oss av ordet förlåt. Vi säger förlåt så fort vi känner att det behövs. Detta gäller både i stora och små situationer.

Stefan och Lillemor Claar

När det gäller att erkänna att man har fel så upplever vi att vi har mognat. Det var svårare när vi var yngre. Förr när vi åkte bil hände det att jag körde fel och Lillemor påpekade det. Då kunde jag vara envis och fortsätta i alla fall eftersom jag inte ville erkänna att jag hade fel. Hade jag erkänt tidigare hade omvägen blivit kortare.

När det gäller bagateller är det inga problem, det är besvärligare när man satsat sin själ i något. När det gäller att säga förlåt har vi ganska lätt att uttala det. Men när vi tänker efter så hade vi lite svårare med det också när vi var yngre.

Nina och Peppe Eriksson

Att erkänna sina fel är inte lätt alla gånger, men om man är en god lyssnare så blir det lättare. Vi har ganska nära till att säga förlåt till varandra. Vi är också noga med vi när vi gör detta, försöker förstå varför den ene eller andra gjorde eller sa som hon eller han gjorde.

Att man får en chans att förklara att man till exempel haft en stressig dag. Relationen påverkas ju av vad var och en av oss står i och har runt omkring sig.

När vi väl har försökt att förstå varandra och sagt förlåt så är det som om vi börjar om på noll.

Kommentera

Logga in eller registrera dig för att delta i diskussionen
ANNONS