Emilia och David Sundström. Visa
Stefan och Lillemor Claar. Visa
Mia och Samuel Sjöö. Foto: Privat Visa

Vi frågar tre par: Vad betyder “i nöd och lust” för er?

Parrelationen

Emilia och David Sundström

–  Vi har verkligen fått prova vår relation i både nöd och lust. Under en period när jag, (Emilia) var utbränd fick David ta hand om mig medan jag inte orkade något alls. Jag tyckte det var jobbigt­ att behöva så mycket stöd. Men sen har jag fått finnas där för David när han har haft tuffa perioder. Detta med nöd och lust är en fråga som vi måste ta på allvar. Vi har sett par drabbas av så tunga saker, att livet är nästan bara är nöd och ingen lust. Det är viktigt att vara ödmjuk för att det här löftet på riktigt kan komma att prövas.

 

Stefan och Lillemor Claar

– När vi gifte oss 1978 lovade vi att älska varandra i nöd och lust. Ett löfte som betytt väldigt mycket. Nöden har på något sätt visat värdet av vår relation och faktiskt har kärleken fördjupats då. Risken finns alltid att man i nöden sluter sig för sin partner och det har vi också upplevt. Räddningen har varit att den andre inte gett sig då, utan stått på sig, för att gå till botten med det. De här perioderna har fått oss att komma ihåg betydelsen av att älska varandra även i nöd.

 

Mia och Samuel Sjöö

– Att älska i nöd och lust innebär att oavsett vad som händer så är vi Ett. Vi gläds med varandra när det går bra för någon, och vi sörjer med och bär varandra när någon har det tungt. Då livet är i en svacka är det viktigt att finnas för varandra. Att vara varandras stötte­pelare som man kan luta sig mot och söka tröst hos. Om någon av er drabbas av något negativt, så låt läkeprocessen få ta tid. Det viktiga är att du finns där vid din partners sida.

Kommentera

Logga in eller registrera dig för att delta i diskussionen
ANNONS