Detta är de konstigaste bibelberättelserna

Barn och tro

Dagen frågar barn på ett kristet läger om Bibeln.

Alice Öhlén, 12 år, Lisa Wester 12 år och Judith Toorell 11 år:

I Bibeln finns berättelser om Jesus och Gud och om hur Gud skapade världen. Det står att ditt ord är mina fötters lykta. Sen finns berättelsen om han som förföljde en massa kristna. Hette han Saul?

Det står lite roliga saker också. Typ ”Om du hittar honung så ska du inte äta för mycket”. Det betyder att man inte ska ta för mycket av det man vill ha. Fast man borde få äta honung!

Victor Hedlund, 11 år:

Det står att man ska älska sin nästa som sig själv. Sen finns det liknelser, till exempel den om bonden som skulle ut och så frön. De frön som hamnade bland stenarna är de människor som lyssnar men inte kommer ihåg. De frön som hamnade i god jord växte upp och blev en fantastisk skörd. Det är de som lyssnar och blir glada.

Det finns en del konstiga berättelser också. En berättelse som jag inte riktigt förstår meningen med är David och Goliat. Goliat är en jättestor jätte och David är typ 14 år. Jag förstår bara inte hur det gick till. Man kan ju alltid tro, men ändå, jag tycker det är jättekonstigt.

Millen Berhe, 9 år:

Det står att man ska vara snäll och schysst och så. Sen står det om när Jesus var liten och rymde till ett tempel. Då blev hans föräldrar oroliga och letade överallt. Men de andra i byn tänkte att tänk om Jesus tar över makten och blir kung. Sen berättade någon det för kungen som var från Romarriket och så sa de att han skulle bli korsfäst. Jesus blev korsfäst i mitten och sen hade han en massa vassa grejor i huvudet. De lät honom stå där i flera dagar och svälta. Sen så när han hade dött så uppstod han igen och gick runt till sina lärjungar. Antingen gick han runt i tre månader eller… Jo det var något med tre.

Joel Greinke, 8 år:

Det står om Lasarus, som var vän till Jesus. Han hade två systrar. En stannade hemma och städade medan en följde Jesus. Sen dog Lasarus och då kom Jesus och gick in och upplivade honom. Lasarus kom ut som en mumie och bara ”jag lever jippie”. De tror att man har hittat Lasarus grav, där han låg.

Vi har en tysk bibel hemma som pappa brukar läsa ur ibland. Vi har också läst om en kille som fick sina pengar, men sen kunde han inte betala för festen. Då blev han utslängd och sen kom han till en åker och bad att få äta samma mat som grisarna. Sen kom han tomhänt tillbaka till sin far. Men han var inte arg, han var jätteglad att han fick tillbaka sin son.

Läs mer: Barn svarar – vem är Jesus?

Kommentera

Logga in eller registrera dig för att delta i diskussionen
ANNONS