En kram, att hålla handen eller att få en kyss - så vill personer med kärlekspråket beröring få er kärlek bekräftad. Foto: Unsplash Visa

Så visar du kärlek till den som har kärleksspråket beröring

Parrelationen Kommunikation

Kärleksspråk: Fysisk beröring. För den med beröring som kärleksspråk är omfamningar och smekningar avgörande för att de ska känna sig älskade. Det handlar inte om sex, men visa dem kärlek genom att röra vid dem varje dag, smeka en arm, krama och ge en lätt kyss - innan de hinner be om det.

Det finns fem kärleksspråk, och alla har vi ett, men ibland två, som starkast signalerar kärlek till oss och får oss att känna oss älskade. De olika språken är tid, uppmuntrande ord, fysisk beröring, tjänster och gåvor.

Om du och din partner talar olika kärleksspråk så har ni allt att vinna på att lära er mer om hur den andra ger och tar emot kärlek. Att lära sig att fylla på sin partners kärlekstank kan vara vägen till en starkare relation.

Gör vårt test först: Vilket är ditt kärleksspråk?


Personer med beröring som kärleksspråk uppskattar:

Närhet och fysisk beröring. Det finns inget bättre sätt att visa att de är betydelsefulla än att ge en kram, sitta nära eller lägga armen om hans eller hennes axlar. Det handlar inte om sex här, utan mer om närheten som följer på det.

Om du är en person som gärna rör vid dem du talar med eller som nästan börjar spinna som en katt när någon berör dig, eller ger dig lite massage i nacken, så är du med stor sannolikhet en person med fysisk beröring som ditt kärleksspråk. Det är det första språk de flesta lär sig redan som små, när våra föräldrar ger oss kärlek genom att hålla, krama och gosa med oss och plocka upp oss när vi är ledsna. Närhet blir något som tydligt signalerar trygghet, omsorg och kärlek för det lilla barnet. För en del förblir det sedan det primära kärleksspråket resten av livet.

Personer med beröring som kärleksspråk ogillar:
Brist på beröring. Att behöva be om att få fysisk kontakt som kramar får den här personen att känna sig oälskad. Att gå bredvid någon man älskar, eller att sitta på en middag bredvid varandra utan att bli berörd, kan upplevas ett avståndstagande som inte är avsiktligt men som nästan känns fysiskt för den här personen – en avsaknad som gör ont.

 

När din partner har beröring som kärleksspråk kan det låta så här:
”Min man säger ofta att han älskar mig. Det är härligt, men vi kramas nästan aldrig, utan jag måste be om det. Det skulle vara skönt om han spontant lade armen om mig ibland eller tog min hand. Det skulle göra mig så trygg.”

 

Om du anar, eller i vårt test har fått veta att din partner har beröring som kärleksspråk finns flera saker Du som partner kan agera för att visa kärlek på ett sätt som han eller hon lätt tar till sig.


Tips:

  • Ta hans eller hennes hand när ni går på stan eller låta din hand vila på deras ben när ni sitter bredvid varandra i bilen.
  • Undvik långa tider utan beröring. Ge hellre en snabb kram i förbifarten medan ni lagar mat.
  • Försök att inte somna utan att ha smekt den andres kind innan.
  • Fråga på vilket sätt din partner vill bli berörd. Förutsätt inte att du vet vet hur den andre föredrar fysisk kontakt.
  • Lägg en arm på partners ryggstöd när ni sitter bredvid varandra.

Läs allt om de andra kärleksspråken: ord, tid, tjänster och gåvor.

Kommentera

Logga in eller registrera dig för att delta i diskussionen
ANNONS