En blombukett eller din partners favoritchoklad, bara för att du veta tt han eller hon uppskattar det. Sådant älskar en person som har gåvor som kärleksspråk. Foto: Unsplash Visa

Så visar du kärlek till den som har kärleksspråket gåvor

Parrelationen Kommunikation

Kärleksspråk: gåvor. Den som har gåvor som kärleksspråk känner sig älskad och uppskattad av omtanke som kommer i små eller stora paket. Och köp dem, innan dina partner hinner be om det. Dyrt eller billigt, det är omtanken och överraskningen i valet av gåva som de älskar, speciellt om du håller koll på bemärkelsedagar.

Det finns fem kärleksspråk, och alla har vi ett eller två som starkast signalerar kärlek till oss och får oss att känna oss älskade. De olika språken är tid, uppmuntrande ord, fysisk beröring, tjänster och gåvor.

Om du och din partner talar olika kärleksspråk så har ni allt att vinna på att lära er mer om hur den andra ger och tar emot kärlek. Att lära sig att fylla på sin partners kärlekstank kan vara vägen till en starkare relation.

Gör vårt test först: Vilket är ditt kärleksspråk?

 

Personer med gåvor som kärleksspråk uppskattar:
Genomtänkta presenter. För dessa personer är presenter och gåvor det absolut vackraste och bästa sättet att visa kärlek. Det handlar inte alls om att de är mer materialistiska än andra människor, eller att de förväntar sig dyra presenter, utan om att uppskatta tanken, viljan och engagemanget bakom gåvan. Ett fint kort som säger något gulligt eller egenplockade blommor gör dem överlyckliga.

Personer med gåvor som kärleksspråk känner att gåvor visar att någon har tänkt på en speciellt, och sedan gått och köpt något eller gjort något, med den i tankarna. Dessa personer är själv duktiga på att hela tiden vara uppmärksamma och köpa sådant som skulle passa andra – presenter och överraskningar hämtade rakt ur hjärtat. De flesta tycker om att få presenter, det är ett universellt sätt att visa uppskattning, men för den med gåvor som kärleksspråk betyder det långt mer än så.

Personer med gåvor som kärleksspråk ogillar:
Brist på uppskattning genom gåvor. Missade födelsedagar och bröllopsdagar.


När din partner har gåvor som kärleksspråk kan det låta så här:

”Jag vet inte om min fru någonsin köpt något för att fira vår bröllopsdag, och ett år fick jag strumpor på födelsedagen. Praktiskt men inte så kärleksfullt. Själv köper jag hela tiden småsaker jag tror hon skulle bli glad för.”

 

Om du anar, eller i vårt test har fått veta att din partner har gåvor som kärleksspråk så finns flera sätt Du som partner kan börja agera på för att visa kärlek på ett sätt som han eller hon lätt tar till sig och känner sig älskad av.

Det kan kännas tufft att möta behovet hos den som har gåvor som primärt kärleksspråk, speciellt då de ofta själva är oerhört duktiga på att komma med gåvor och välja fiffiga saker. ”Ska det vara nödvändigt att köpa blommor med sig hem varenda fredag? Blir hon eller han aldrig nöjd?” Men tänk på att det här är det allra bästa sättet att visa din partner kärlek.


Tips:

  • För dig som lever med en person som tycker om gåvor gäller det att vara smart, och lyhörd. Skaffa en liten bok eller anteckna i telefon så fort din partner säger, ”Åh, en sådan skulle jag vilja ha” eller ”Det där gillar jag”. Det kan vara allt från ett hårspänne, eller någon liten manick till en chokladsort de gillar, till något större. Plötsligt har du en hel lista på roliga saker att överraska med när du vill ge en uppmuntran eller visa din kärlek.
  • Skriv upp födelsedagar, namnsdagar, förlovnings- och bröllopsdagar. Du vill absolut inte missa dem. Nu har du ju dessutom snart en hel rad med tips på vad du kan köpa för att fira dem på ett omtänksamt sätt.

Läs allt om de andra kärleksspråken: ord, tid, tjänster och beröring.

Kommentera

Logga in eller registrera dig för att delta i diskussionen
ANNONS