Foto: Unsplash Visa
Foto: Unsplash Visa

Så visar du kärlek till den som har kärleksspråket tid

Parrelationen Kommunikation

Kärleksspråk: Tid. Den som har tid som kärleksspråk upplever sig älskad när du visar omsorg och kärlek genom att ge dem din odelade uppmärksamhet och tid för samtal - utan mobiler eller tv-apparat i närheten som stör. Se till att ni avsätter tid tillsammans innan din partner hinner be om det.

Det finns fem kärleksspråk, och alla har vi ett eller två som starkast signalerar kärlek till oss och får oss att känna oss älskade. De olika språken är tid, uppmuntrande ord, fysisk beröring, tjänster och gåvor.

Om du och din partner talar olika kärleksspråk så har ni allt att vinna på att lära er mer om hur den andra ger och tar emot kärlek. Att lära sig att fylla på sin partners kärlekstank kan vara vägen till en starkare relation.

Gör vårt test först: Vilket är ditt kärleksspråk?


Personer med tid som kärleksspråk uppskattar:

Att få någons odelade uppmärksamhet. Det är det vackraste gåvan för den som har kvalitetstid som ditt kärleksspråk. Att få egen tid till att se sin kärlekspartner i ögonen utan att störas av mobiltelefoner, tv eller annat som fångar tankarna gör att man upplever sig älskad.

Personer med tid som kärleksspråk ogillar:
För den som längtar efter att få samtala öga mot öga med den man älskar och att få känna sig prioriterad kan det vara förödande att uppleva att partnern skjuter upp en dejt, eller att man inte känner sig lyssnad på när man är tillsammans. Detta kan sätta djupa spår i hjärtat av att känna sig avvisad.


När din partner har tid som kärleksspråk kan det låta så här:
”Jag uppskattar verkligen att min fru fixar för att vi ska ha det bra och fint hemma, men jag skulle gilla ännu mer om hon då och då kunde slå sig ner och prata. Det känns inte som om vi pratat på flera år.”

 

Om du anar, eller i vårt test har fått veta att din partner har tid som kärleksspråk finns flera saker Du som partner kan agera för att visa kärlek på ett sätt som han eller hon lätt tar till sig.

Om du själv är lite rastlös och inte så sugen på att sitta stilla och se varandra i ögonen kan det bli en utmaning. Man kan lockas att tänka att Netflix och olika play-funktioner har gett er massor av chanser till mysig tid tillsammans framför tv:n, då din partner som har tid som kärleksspråk ju borde blir nöjd.Men för den med tid som sitt främsta kärleksspråk, betyder en stund i soffan med oavbrutna samtal och avstängda skärmar – då du fokuserar helt på din partner, mycket mer.

Se till att först av allt möta din partners behov av tid bara med dig, därefter är chansen att du sedan kan få ligga sked och titta på ännu ett avsnitt av favoritserien större.

 

Tips:

  • Stäng av din, och partnerns skärmar när du ska visa din kärlek genom att ge av din tid.
  • Planera in en specifik tid för en dejt, det kan vara en snabb kvart för en kaffe på lunchen, eller en planerad heldag med aktiviteter.
  • Ta initiativ och föreslå att ni tar en promenad eller hittar på något tillsammans .
  • Ta en kopp te ensamma när barnen har gått och lagt sig.
  • Förutsätt inte att du vet hur partnern helst vill prioritera er gemensamma tid, fråga i stället vad de längtar efter att göra, och bestämma en tid för det.

Läs allt om de andra kärleksspråken: ordtjänster, gåvor och beröring.

Kommentera

Logga in eller registrera dig för att delta i diskussionen
ANNONS