Börja laga maten tills din partner kommer hem, för en person som har tjänster som kärleksspråk är detta ett klockrent sätt att säga “jag älskar dig” på. Foto: Unsplash Visa

Så visar du kärlek till den som har kärleksspråket tjänster

Parrelationen Kommunikation

Kärleksspråk: Tjänster. För den med tjänster som kärleksspråk säger handling verkligen mer än ord. Förenkla vardagen för dem genom att göra tjänster och hjälpa till, stryka en skjorta, fixa middagen, och gör det innan de hinner be om det.

Det finns fem kärleksspråk, och alla har vi ett, eller ibland två, som starkast signalerar kärlek till oss och får oss att känna oss älskade. De olika språken är tid, uppmuntrande ord, fysisk beröring, tjänster och gåvor.

Om du och din partner talar olika kärleksspråk så har ni allt att vinna på att lära er mer om hur den andra ger och tar emot kärlek. Att lära sig att fylla på sin partners kärlekstank kan vara vägen till en starkare relation.

Gör vårt test först: Vilket är ditt kärleksspråk?

 

Personer med tjänster som kärleksspråk uppskattar:
Kärleksfulla handlingar. När andra förenklar vardagen för dem genom att göra tjänster och hjälpa till som att stryka en skjorta eller fixa middagen.Att hjälpa till är för dem det perfekta sättet att visa kärlek, och de känner sig älskade när andra gör saker speciellt för dem, utan att de har bett om det. De visar ofta själva sin kärlek genom att göra saker för dem de älskar, de kan åka långa omvägar för att finnas till för någon, är snabba att hjälpa till, och ger gärna ett handtag så fort någon ber om det.

Personer med tjänster som kärleksspråk ogillar:
Andras lathet, eller nedlåtenhet att göra saker som de har lovat. Sådant kan sänka personer med tjänster som kärleksspråk helt. Om andra personer bryter löften vilket i sin tur gör saker svårare för dem, kan såra djupt och få dem att känna sig oälskade.

 

När din partner har tjänster som kärleksspråk kan det låta så här:

”Min man köper blommor till mig varje vecka, men tänk om han i stället sparade de pengarna och betalade någon att tvätta alla husets fönster. Det skulle göra mig så glad, och få mig att känna mig så sedd och älskad.”

 

Om du anar, eller i vårt test har fått veta att din partner har tjänster som kärleksspråk finns flera sätt Du som partner kan agera på för att visa kärlek på ett sätt som han eller hon lätt tar till sig och känner sig älskar av.

Om du lever ihop med en person som har tjänster som sitt primära kärleksspråk så är det egentligen rätt lätt att se hur de vill bli älskade. Se vad de gör för dig och försöka att göra samma sak tillbaka.

Tips:

  • Fråga hur du bäst kan hjälpa dem eller finnas till för dem. Ofta kan det handla om sådant som du själv inte tänker ska vara en kärlekshandling, som att tvätta fönster eller erbjuda dig att hämta barnen, men troligen är det precis den typen av tjänster de skulle uppskatta.
  • Försök att komma på (och skriv ner) saker du vet att han eller hon uppskattar så att du enkelt kan ligga steget före.
  • Se till att fixa sakerna som “ändå behöver göras”, men gör det från och med nu som en gåva till din partner.
  • Åk och tvätta bilen innan ni drar på semester, överraska med att dammsuga, åk och handla när partnern inte hinner, betala räkningar, stryk tvätten, fixa presenten eller blomman när ni ska bort på middag … Allt sådant ger personer med tjänster som kärleksspråk en varm känsla av att vara älskad, prioriterad och visad stor omsorg.

Läs allt om de andra kärleksspråken: ord, tid, gåvor och beröring.

 

Kommentera

Logga in eller registrera dig för att delta i diskussionen
ANNONS